spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăPoliticaPSD: Guvernarea PNL îngroapă economia României

PSD: Guvernarea PNL îngroapă economia României

-

Una după alta, agențiile de rating dau note cu minus României și arată dezastrul creat de Guvernul PNL în doar 5 luni și jumătate, se arată într-un comunicat al PSD publicat pe pagina de facebook.

- Reclama -

POSTAREA PSD:

❗️ Deja agenția de rating Fitch a redus perspectiva României la negativ, din cauza „derapajului semnificativ al finanțelor publice”.

Se confirmă, astfel, ceea ce am arătat în mod clar românilor încă de la învestirea guvernului PNL încoace: dezmăț pe cheltuieli și ZERO măsuri pentru încasări de venituri la bugetul de stat.

⛔️ Agențiile de rating taxează Guvernul PNL pentru risipirea a 17 miliarde lei în lunile noiembrie și decembrie pe despăgubiri, rachete, fond de rezervă pentru primarii liberali, rambursări de TVA nejustificate.

⛔️ Experții financiari critică împrumuturile aproape zilnice făcute de PNL în numele românilor, pentru a-și satisface clienții electorali. Aceste împrumuturi fără noimă au dus la o creștere a datoriei guvernamentale cu 28 de miliarde de lei în doar 3 luni de guvernare. Se întreabă și experții Fitch: ce ați făcut cu banii că nu se vede nimic?!

⛔️ Prezentarea unor prognoze economice mincinoase și a unor rectificări iluzorii în Parlament îngrijorează. La fel, creșterea costurilor de finanțare, perspectivele de triplare a ratei șomajului, în condițiile în care există deja peste 1 milion de contracte de muncă suspendate.

⚠️ Cum să nu se degradeze ratingul României când dezastrul din economie se vedea încă din luna februarie, de dinainte de apariția efectelor crizei coronavirus iar Guvernul PNL nu a luat nicio măsură de stimulare economică sau protecție a populației? Când Guvernul PNL trimite în Parlament o rectificare în care arată că se gândește doar la alegeri, cerând în plus 4 miliarde de lei la cheltuieli pentru primarii liberali și firmele de casă? Când a trecut mai mult de o lună de la declanșarea epidemiei de COVID-19 și nu vedem niciun IMM care a primit capital de lucru, când niciun loc de muncă nu a fost salvat, când niciun român nu a primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă, fără dobândă la dobândă?

⚠️ Cum să nu scadă perspectiva de rating când pe guvernul PNL nu-l mai împrumută nici măcar băncile din România pentru că are zero credibilitate?

❗️ Agențiile de rating arată foarte clar: Guvernarea PNL îngroapă economia României!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img