spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePSD: Experţii confirmă "avertismentele" PSD că România se află într-un "profund" dezechilibru...

PSD: Experţii confirmă „avertismentele” PSD că România se află într-un „profund” dezechilibru economic, ca urmare a politicilor Guvernelor Orban şi Cîţu

-

PSD a cerut, vineri, premierului Florin Cîţu să dea explicaţii despre rectificarea bugetară, în urma criticilor Consiliului Fiscal, adăugând că prioritatea social-democraţilor este schimbarea actualului Guvern, care este „catastrofal”.

- Reclama -

„E rău şi va fi şi mai rău cu acest Guvern! O spune evaluarea neutră a Consiliului Fiscal care arată textual că actualul proiect de rectificare bugetară ‘slăbeşte consolidarea bugetară aşa cum era anunţată pentru anul 2021, manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare, arată incapacitatea Guvernului de a ţine sub control creşterile de preţuri peste aşteptări la bunuri şi servicii achiziţionate de stat şi comportă riscuri considerabile, ce se pot materializa prin evoluţii economice defavorabile viitoare, la nivel intern şi internaţional'”, se arată într-un comunicat al PSD transmis AGERPRES.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, experţii confirmă „avertismentele” PSD că România se află într-un „profund” dezechilibru economic, ca urmare a politicilor Guvernelor Orban şi Cîţu.

„Veniturile în scădere acută, creşterea masivă a cheltuielilor, adâncirea gravă a tuturor deficitelor şi sarabanda de împrumuturi la costuri enorme, de miliarde de euro anual, riscă să compromită pe termen lung orice şansă de redresare şi echilibrare, dacă actualele tendinţe continuă. Guvernul Cîţu angajează cheltuieli bugetare iresponsabile (+21,4 miliarde de lei), peste sumele prevăzute în buget, în condiţiile anticipării unor venituri supraestimate şi insuficiente (+17,6 miliarde de lei). Este grav că venituri temporare, precum recuperarea taxelor şi impozitelor amânate din cauza pandemiei, ajung să finanţeze cheltuieli bugetare permanente! România va continua să fie îngropată în împrumuturi, nu pentru investiţii, ci pentru plăţi curente”, susţin social-democraţii.

- Advertisement -

PSD afirmă că „miliarde de lei” sunt direcţionate „discreţionar” pentru „favoruri” politice în interes personal sau de grup. „Revoltător şi fără precedent, 3 miliarde de lei au fost luaţi din bugetul de pensii, oricum aflat în grav deficit, pentru ca premierul Cîţu să-i poată direcţiona către primarii de ale căror voturi are nevoie ca să ajungă preşedinte al PNL”, acuză social-democraţii.

Conform PSD, singura ieşire din „cercul vicios al nenorocirii prognozate” este schimbarea „catastrofalului Guvern Cîţu”. „Aceasta este prioritatea politică imediată a PSD, pe care o va definitiva la nivelul conducerii partidului şi al grupurilor parlamentare, la finalul acestei săptămâni, în contextul deja anunţatei intenţii de depunere a unei moţiuni de cenzură, imediat după începerea sesiunii parlamentare”, se mai spune în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img