spot_img
5.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăPoliticaPSD: "Este obligaţia premierului desemnat să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru...

PSD: „Este obligaţia premierului desemnat să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru formarea Guvernului”

-

PSD susţine că este obligaţia premierului desemnat să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru formarea Guvernului, iar Ludovic Orban încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii social-democraţi.

„Este obligaţia premierului desemnat să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru formarea Guvernului. Obişnuit cu nemunca, Ludovic Orban încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii PSD că nu îi iese jocul de-a anticipatele. PSD a venit la consultările de la Cotroceni cu o propunere serioasă de premier, capabil să coaguleze o susţinere majoritară în Parlamentul României”, precizează PSD într-o postare pe Facebook.

- Reclama -Parlamentarii PSD vor fi la muncă luni, dar nu vor fi prezenţi la „mascarada” pusă în scenă de PNL, mai menţionează social-democraţii.

„Aşa cum am spus, aşteptăm opinia judecătorilor CCR pentru că nu putem fi părtaşi la forţarea regulilor democratice şi constituţionale pe care o practică preşedintele Iohannis şi PNL”, arată aceştia.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că, în cazul în care nu va exista cvorum la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparţine PSD, care „boicotează o procedură constituţională”.

„O să vedem ce se va întâmpla. Luni, dacă nu se adună cvorum, este vine PSD, pentru că PSD deţine 42% din Parlament şi înseamnă că boicotează o procedură constituţională. Ca atare, responsabilitatea, în cazul în care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD”, a arătat Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img