spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăPublicitate PoliticăPSD, atac la ministrul liberal al Proiectelor Europene

PSD, atac la ministrul liberal al Proiectelor Europene

-

PSD a transmis, cu privire la discuţiile din spaţiul public privind termenele la care sunt acordate ajutoarele pentru pensionarii cu pensii mici, sprijinul pentru energie şi voucherele pentru alimente, că miniştrii social-democraţi care au responsabilităţi în această privinţă au luat deja toate măsurile pentru ca beneficiarii să primească banii la timp, conform legii.

„Astfel, ministrul Muncii, Marius Budăi, a pregătit prima tranşă a ajutoarelor pentru pensionarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei, care se va acorda odată cu pensia din luna ianuarie, aşa cum s-a prevăzut în OUG 168/2002. Cupoanele de pensie, care conţin inclusiv această primă tranşă, au fost tipărite încă din luna decembrie 2022”, arată comunicatul de presă al PSD.

- Advertisement -

Social-democraţii au mai transmis, referitor la ajutoarele pentru energie, că Ministerul Finanţelor a prevăzut banii necesari în bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), iar Ministerul Muncii a pregătit lista de beneficiari pe care o poate pune la dispoziţia MIPE. Conform OUG 166/2022, MIPE este responsabil cu emiterea cardurilor şi cu distribuţia acestora către cei în drept, astfel încât plăţile să fie făcute conform prevederilor legale, respectiv în lunile februarie şi septembrie 2023.

„În cazul voucherelor pentru alimente, cardurile au fost deja distribuite, urmând ca MIPE să facă plăţile conform termenelor prevăzute de lege”, mai indică sursa citată.

Prin urmare, PSD face un apel către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să dispună măsurile necesare astfel încât banii să ajungă la timp la beneficiari. În acest sens, MIPE se poate baza pe sprijinul şi colaborarea deschisă din partea miniştrilor social-democraţi”, mai precizează sursa menţionată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img