PSD anunță că va soluționa cererea UDMR: Facem tot ce este necesar ca lucrurile să fie normale acolo

0
61

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că problema pe care o ridică UDMR cu privire la situaţia cimitirului din Valea Uzului trebuie obligatoriu soluţionată, prin implicarea autorităţilor locale şi a Guvernului.

„Facem tot ce este necesar ca lucrurile să fie normale acolo. Să vedem care este de fapt problema, cum s-a ajuns la un astfel de incident. Când vorbim despre morţii oricui este o chestie sfântă. Toate locurile în care sunt îngropaţi strămoşii, indiferent ai cui, sunt foarte importante pentru toate comunităţile şi prin urmare trebuie să luăm toate măsurile ca să nu se mai întâmple aşa ceva. PSD a fost întotdeauna partidul care a luat poziţie şi s-a implicat, atunci când au fost scandaluri legate de profanarea de morminte, când a fost scandalul cu profanarea cimitirului Evreiesc. Am cerut tot timpul şi anchete în sensul acesta. Astfel de lucruri sunt sfinte”, a afirmat Codrin Ştefănescu, joi, pentru MEDIAFAX.

Secretatul general al PSD a adăugat că trebuie să se implice şi ministrul de Interne Carmen Dan pentru a vedea ce s-a întâmplat la nivel local.

„Înţelegem problema pe care ai ridicat-o cei de la UDMR şi tot ce înseamnă oficialităţi locale trebuie să găsească un nivel de cooperare şi să rezolve această problemă. Când vorbim despre morţii unei comunităţi trebuie să vorbim cu respect şi trebuie să găsim tot timpul soluţii fiabile. Mai ales când vorbim despre cimitire în care sunt îngropaţi oameni care au avut un rol în istorie. Fiecare trebuie să îşi respecte morţii. Este o chestiune care trebuie obligatoriu rezolvată la nivel local de către autorităţi şi trebuie să se implice puţin şi cei de la Guvern în sensul acesta. Trebuie să se implice şi ministrul de Interne să vadă ce s-a întâmplat şi cei care se ocupă de administraţia publică locală”, a conchis Ştefănescu.

Reacţia social-democratului vine după ce UDMR anunţă suspendarea protocolului de colaborare cu coaliţia PSD-ALDE până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului.