spot_img
-0.4 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAnalizePROTESTELE DIN BULGARIA: Premierul Borisov a cerut poliţiei să nu intervină pentru...

PROTESTELE DIN BULGARIA: Premierul Borisov a cerut poliţiei să nu intervină pentru a debloca mai multe artere blocate de manifestanți

-

Conflictul dintre preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul bulgar Boiko Borisov a escaladat luni, pe fondul protestelor care au loc de o lună împotriva şefului executivului de la Sofia, relatează dpa conform Agerpres.

- Reclama -

Întrebat în legătură cu demisia care i-a fost cerută de protestatari şi de şeful statului, Borisov a replicat că vrea ca preşedintele să demisioneze.

„Toată lumea vrea demisia cuiva”, a spus Borisov.

Radev şi opoziţia socialistă îi susţin pe protestatari şi cer noi alegeri. Foştii comunişti acuză guvernul că acţionează în stil mafiot şi este dependent de oligarhi.

Protestele au sporit presiunea asupra lui Borisov şi a guvernului bulgar, mai multe artere din ţară fiind blocate. Premierul a cerut poliţiei să nu intervină, după ce vineri una din baricade a fost îndepărtată de forţele de ordine.

Manifestanţii au eliberat ei înşişi, luni, o intersecţie în Sofia, pentru a se muta lângă sediul guvernului, după ce o postare pe Facebook a lui Borisov a fost interpretată ca fiind un anunţ de demisie

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img