PROTESTELE DE LA CHIȘINĂU: Kremlinul anunță că monitorizează atent situaţia

0
325

Kremlinul monitorizează cu atenţie situaţia din Republica Moldova şi, mai ales, protestul din centrul Chişinăului. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de tass.ru.

„Noi monitorizăm cu atenţie modul cum se desfărşoară evenimentele în Moldova, iar preşedintele Putin este la curent cu situaţia de acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

Organizatorii unui protest în masă în centrul Chișinăului au instalat câteva zeci de corturi în Piața Marii Adunări Naționale, spunând că vor rămâne să protesteze până când le vor fi îndeplinite revendicările.

Zeci de mii de oameni care au protestat duminică la îndemnul Platformei „Demnitate și Adevăr” au cerut alegeri parlamentare anticipate, demisia președintelui Nicolae Timofti, a guvernatorului Băncii Naționale și Procurorului General în urma furtului din bănci. Într-un comunicat de presă, poliția a estimat numărul participanților la 42 de mii de oameni, mai mulți decât cei care au participat la protestele anticomuniste din 2009, dar organizatorii spun că numărul protestatarilor de duminică a fost mult mai mare. Ministerul de Interne a mai spus că șase polițiști au fost răniți în confruntări cu un grup de protestatari la Procuratura Generală și că a reținut opt suspecți, inclusiv un minor.

Membrul Platformei „DA”, Andrei Năstase informează că la moment sunt instalate circa 90 de corturi, iar numărul acestora va creşte.