PROMISIUNI ELECTORALE ARUNCATE LA COȘ: Companiile de stat, BNR și autorități la STRICT SECRET

0

Marile monopoluri de stat din energie, companii lis­ta­te la Bursă, au cerut şi au obţinut din partea Agen­ţiei Naţionale de Inte­gritate (ANI), utilizând legile în vigoare, secretizarea veniturilor, transmite Ziarul Financiar.

În acelaşi regim de confidenţialitate to­ta­lă a câştigurilor au intrat şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Ener­giei (ANRE) şi Banca Naţională a României (BNR).

„În ceea ce priveşte alte firme deţinute de statul român pentru care Agenţia Naţională de Integritate a procedat în mod similar, enumerăm: Romgaz S.A, Electrica Serv S.A, Transelectrica S.A, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. De asemenea, s-a procedat similar şi în ca­zul Administraţiei Naţionale a Peni­tenciarelor- prin aplicarea dispoziţiilor art. 86 alin. (4) din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ministerul Afacerilor Interne – prin aplicarea dispoziţiilor art. 86 alin. (4) din Legea 153/2017 privind salarizarea perso­nalu­lui plătit din fonduri publice, Autori­ta­tea Naţională de Reglementare în Dome­niul Energiei, Banca Naţională a Româ­niei“, au mai precizat reprezentanţii ANI.

Decizia de a secretiza veniturile ridică semne de între­ba­re în ceea ce priveşte gestionarea marilor companii de stat, listate la Bursă, pe criterii transparente, mai spune sursa citată.