Proiectul satelor de musulmani in Europa de Est

0
117

ungaria se opune ferm deschiderii granițelor Uniunii Europene și relocării ”satelor de migranți” către Europa Centrală și de Est, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de agenția MTI.

Ungaria se opune ferm deschiderii granițelor Uniunii Europene și relocării ”satelor de migranți” către Europa Centrală și de Est, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de agenția MTI.

Reacționând la o recentă propunere a unui lider al Grupului Verzilor din Parlamentul European de a reloca ”sate întregi de migranți” către Europa de Est, Janos Lazar a afirmat, într-o conferință de presă, că toate țările au dreptul de a decide ce se întâmplă pe teritoriul lor și cu cine ar trebui să conviețuiască cetățenii lor.

Potrivit lui Lazar, fiecare atac terorist care a avut loc în Europa în ultimul an a avut legătură cumva cu migrația. ”Aceste acte de terorism au fost comise de migranți din prima și a doua generație”, a declarat Lazar.

Oficialul ungar a mai afirmat că guvernul de la Budapesta se opune în mod expres oricărei încercări din partea Europei de a reîntregi familiile de migranți pe continent.

Janos Lazar a estimat că programul anunțat recent de către Consiliul Europei de reîntregire a familiilor de migranți va reprezenta ”o gravă provocare”.