Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, în perioada 2014-2020, se apropie de o etapă crucială. Pentru 21 de lucrări care au fost scoase la licitație, data limită de depunere a ofertelor este stabilită între 6 și 19 iunie.
„Aceste lucrări sunt de o importanță majoră pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova. Suntem în grafic cu implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova. Jumătate din lucrările lansate în licitație au deja realizate proiectele tehnice, urmând ca, după atribuire, să intre direct în execuţie. Așteptăm încheierea procedurilor de atribuire și începerea lucrărilor. În paralel, lucrăm și la demararea procedurilor de achiziții pentru restul lucrărilor din proiect”, a declarat Dorin Ilian Leţea, directorul general al Hidro Prahova S.A.
Lucrările scoase la licitație sunt:
1. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina.
2. Construirea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni.
3. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Slănic, Vărbilău și Ștefești.
4. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Aluniș și Bertea.
5. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Vălenii de Munte și Cerașu.
6. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Urlați, Mizil, Albești Paleologu și Tomșani.
7. Execuția rețelelor de canalizare în Cărbunești, Păcureți, Bălțești, Șoimari, Surani, Ariceștii Zeletin.
8. Construirea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Adunați, Provița de Sus și Provița de Jos.
9. Execuția rețelelor de canalizare în Șirna și Poenarii Burchii.
10. Înființarea frontului de captare Albești Paleologu-Dumbrava, stație de tratare și conductă de aducțiune pentru alimentare cu apă în localitățile Albești Paleologu, Dumbrava, Drăgănești, Mizil, Baba Ana, Fântânele, Vadu Săpat.
11. Execuția lucrărilor de retehnologizare și automatizare la stații de tratare, rezervoare și stații de pompare în Câmpina, Bănești, Telega și Provița de Sus.
12. Reabilitarea surselor de apă, aducțiunilor, stațiilor de tratare și rezervoarelor în orașele Sinaia și Comarnic.
13. Reabilitarea conductei de aducțiune Măneciu-Văleni, a stației de pompare Văleni și a gospodăriei de apă Trăistari.
14. Reabilitarea captării pârâului Azuga și retehnologizarea stației de tratare și stației de pompare Azuga.
15. Reabilitarea surselor de apă, aducțiunii, stațiilor de tratare, rezervoarelor și stațiilor de pompare în Slănic.
16. Reabilitarea frontului de captare Bălțești, retehnologizarea stației de tratare Cărbunești și înlocuirea rezervorului de înmagazinare V = 5000 mc Băicoi.
17. Extinderea fronturilor de captare și retehnologizarea stațiilor de tratare în Șirna, Poienarii Burchii, Tinosu, Fulga, Sălciile, Gherghița, Balta Doamnei.
18. Realizarea unei stații noi de epurare pentru aglomerarea Păcureți-Șoimari-Surani-Ariceștii Zeletin-Cărbunești și aglomerarea Bălțești-Podenii Noi.
19. Realizarea unei stații noi de epurare pentru aglomerarea Slănic-Vărbilău-Aluniș-Bertea-Ștefești.
20. Realizarea unei stații noi de epurare pentru aglomerările Șirna și Poienarii Burchii.
21. Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Băicoi, Scorțeni, Bănești – Urleta și Telega.
După încheierea perioadei de depunere a ofertelor, va urma procesul de evaluare a acestora, desemnarea câștigătorilor și semnarea contractelor.
Hidro Prahova S.A. derulează, în prezent, cel mai mare proiect de investiții în infrastructura de apă și canalizare din județul Prahova din ultimii 30 de ani. Valoarea totală a acestuia se ridică la aproximativ 690 milioane de euro (3,4 miliarde de lei), dintre care 85% sunt fonduri europene nerambursabile. Lucrările incluse în acest proiect vor fi finalizate până în noiembrie 2025.
Proiectul vizează extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în 42 de localități din județul Prahova: Adunați, Albești Paleologu, Aluniș, Ariceștii Zeletin, Azuga, Băicoi, Balta Doamnei, Bălțești, Bănești, Bertea, Breaza, Bușteni, Câmpina, Cărbunești, Cerașu, Comarnic, Drăgănești, Dumbrava, Fulga, Gherghița, Izvoarele, Mizil, Păcureți, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Provița de Sus, Provița de Jos, Sălciile, Scorțeni, Sinaia, Șirna, Slănic, Șoimari, Ștefești, Surani, Telega, Tinosu, Tomșani, Urlați, Vălenii de Munte și Vărbilău.
Aproape 100 de mii de locuitori vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă față de capacitățile existente astăzi și aproximativ 200 de mii vor fi racordați la canalizare și/sau vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate. În același timp, reducem pierderile din rețeaua de apă și infiltrațiile în rețeaua de canalizare. Această investiție ne va permite să fim, ca județ, pe primul loc în România din perspectiva acoperirii și calității sistemelor de apă-canal.
Hidro Prahova S.A. se angajează să continue să îmbunătățească și să modernizeze infrastructura de apă și apă uzată din județul Prahova, pentru a asigura servicii de calitate și acces la apă potabilă și canalizare pentru toți locuitorii.