spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeProiect PNL: Suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi...

Proiect PNL: Suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate, pentru achiziţionarea unei locuinţe

-

Mai mulţi parlamentari PNL au depus la Senat un proiect de lege care prevede ca suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor, potrivit legii în vigoare, să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pe care o plătesc pentru achiziţionarea unei locuinţe. Iniţiatorii spun că o astfel de facilitate ”ar constitui un ajutor extrem de util magistraţilor şi o măsură importantă în vederea loializării acestora faţă de instanţele/parchetele unde îşi desfăşoară activitatea”.

- Reclama -

Iniţiatorii proiectului propun ca suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pe care o plătesc pentru achiziţionarea unui locuinţe.

”Având în vedere că deja magistraţii au asigurat beneficiul chiriei, faptul că în locul compensaţiei lunare pentru chirie se poate opta pentru plata ratei bancare sau a unei părţi din aceasta, nu implică un efort bugetar suplimentar pentru instituţiile angajatoare”, mai spun parlamentarii PNL. 

Compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. Compensaţia lunară pentru chirie nu se poate acorda concomitent pentru situaţia prevăzută la alin.(l) şi pentru situaţia prevăzută la alin.(l’), caz în care judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţiiasistenţi optează pentru una dintre aceste situaţii. 

Iniţiatorii propunerii legislative sunt: 

Alexe Florin-Alexandru – deputat PNL; Andrei Alexandru-Ioan – deputat PNL; Balint Liviu-Ioan – deputat PNL; Bota Călin-Ioan – deputat PNL; Căuş Vasile-Aurel – deputat PNL; Cazan Laurenţiu-Nicolae – deputat PNL; Cruşoveanu Marian – deputat PNL; Făgărăşian Valentin-Ilie – deputat PNL; Horga Maria-Gabriela – deputat PNL; Kiss János – deputat PNL; Mărculescu Dumitru – deputat PNL; Moisin Radu-Marin – deputat PNL; Moldovan Sorin-Dan – deputat PNL; Molnar Ervin – deputat PNL; Muraru Iulian-Alexandru – deputat PNL; Năcuţă Sorin – deputat PNL; Rujan Dumitru – deputat PNL; Sărmaş Ioan-Sabin – deputat PNL; Ştirbu Gigel-Sorinel – deputat PNL; Szabó Ödön – deputat UDMR; Tătaru Nelu – deputat PNL; Vecerdi Cristina-Agnes – deputat PNL. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...