spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeProgresiștii italieni i-au pus o bombă lui Meloni în justiție care a...

Progresiștii italieni i-au pus o bombă lui Meloni în justiție care a fost ținută secretă înainte de formarea guvernului: Fără „tată” și „mamă”

-

Părinții de același sex au dreptul de a nu fi numiți „tată” și „mamă” în actele de identitate ale urmașilor lor, a decis un tribunal din Italia, într-o decizie care dă peste cap noul guvern de dreapta al țării, relatează Reuters conform RFI.

- Reclama -

Premierul Giorgia Meloni se consideră o apărătoare a valorilor creștine și a ceea ce ea numește „familia tradițională”, iar partidul său de dreapta dură, Frații Italiei, este deosebit de ostil părinților de același sex. Cu toate acestea, un judecător din Roma a dat dreptate unui cuplu de lesbiene care se opunea normelor actuale privind cărțile de identitate ale minorilor, care trebuie să includă o referință la părinți sau tutori legali, scrie Reuters.

Pânâ în 2019, aceștia au fost identificați ca „părinți”, dar acest lucru a fost schimbat de liderul de extremă dreapta și aliatul lui Meloni, Matteo Salvini, pe atunci ministru de interne. El a ordonat ca formularea să fie schimbată în „tată” și „mamă”.

Una dintre cele două femei din proces a dat naștere unei fiice care a fost ulterior adoptată de partenera ei, ceea ce le face pe amândouă mame recunoscute legal. Judecătorul a declarat că numirea uneia dintre ele drept „tată” nu are sens.

Hotărârea sa a fost emisă în septembrie, dar a fost făcută publică abia miercuri de Famiglie Arcobaleno (Rainbow Families), o asociație care reprezintă părinții de același sex și care a susținut cuplul de lesbiene.

Verdictul este definitiv, deoarece guvernul precedent al Italiei, condus de tehnocratul Mario Draghi, a renunțat la posibilitatea de a face apel. Acesta se aplică doar cazului specific, nu tuturor cuplurilor de același sex.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img