spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăALEGERI 2020Programul de Guvernare Muncă şi Demnitate Socială propus de PSD: Vouchere de...

Programul de Guvernare Muncă şi Demnitate Socială propus de PSD: Vouchere de reconversie profesională pentru firme, precum şi o primă de 50% din salariul minim lunar pentru program de 4 ore timp de 3 luni de zile pentru meseriaşii ieşiţi la pensie dar care pot lua sub tutelă tineri pe care să îi instruiască

-

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că Programul de Guvernare Muncă şi Demnitate Socială propus de partid are ca obieciv principal siguranţa locurilor de muncă, iar în oferta PSD există măsuri pentru tineri, pentru persoanele din categorii defavorizate, precum şi măsuri de stimulare a natalităţii, în contextul în care până în 2050 vom fi doar 15 milioane de români. Acesta a mai spus că PNL a eşuat în toate acţiunile pe care le-a avut privind nu doar gestionarea pandemiei, ci si situaţia economică şi socială a ţării, transmite news.ro.

- Reclama -

„Am să vă prezint în mare aceste 6 idei. 1. Noi venim cu un program care are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă. Este cheia nu doar a programullui pe muncă, aşa cum v-am prezentat acum 2 săptămâni, este cheia şi programului nostru economic. Cei de la PNL nu au aşa ceva. Au aruncat cu banii în economie fără a condiţiona menţinerea sau creerea de noi locuri de muncă. Cei de la PNL au venit cu o măsură pasivă. Au băgat românii în şomaj tehnic şi după ce se întâmplă cu românii ies din şomaj tehnic şi intră în şomaj definitiv. Nu lăsăm pe nimeni în urmă. PNL nu îi pasă ce se întâmplă cu tinerii, cu cei dezavantajaţi. Noi venim cu măsuri pentru toate aceste categorii sociale. O problemă gravă o reprezintă problema demografică. În 2050 vom mai fi doar 15 milioane de români. Noi venim în oferta noastră cu un program de stimulare a natalităţii. Ei, nimic. Nu au nicio măsură pentru reducerea sărăciei extreme, severe, ca şi cum această problemă în România nu există. Noi am redus numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă cu 1,8 milioane de persoane. Acest număr e conform eurostat. Avem programe dedicate reducerii sărăciei şi precarităţii. Şi ei au redus în această periodă puterea de cumpărare a românilor. E un record negativ în ultimii 8 ani. Noi vom continua politicile de creştere a puterii de cumpărare. În decembrie 2016 erau 350.000 de români cu salarii brute peste 1.000 euro pe lună. În octombrie 2019 1,1 milioane de români aveau salarii brute de peste 1.000 de euro şi vom continua politicile de stimulare în acest sector. Acestea sunt cele 6 direcţii în care vom acţiona”, a conchis Grideanu. 

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a prezentat câteva dintre măsurile programului PSD, care include vouchere de reconversie profesională pentru firme, precum şi o primă de 50% din salariul minim lunar pentru program de 4 ore timp de 3 luni de zile pentru meseriaşii ieşiţi la pensie dar care pot lua sub tutelă tineri pe care să îi instruiască. El a vorbit şi despre o primă de instruire de 350 euro pentru tinerii care au abandonat studiile şi care să fie folosită în finalizarea studiilor acestora.

„Voucher pentru recorversie profesională pentru fiecare companie. Avem o problemă foarte mare cu personalul calificat. Aici dorim să implicăm ca mentori seniori şi să plătim pe acei meşeriaşi care deja sunt ieşiţi la pensie să îi încurajăm să se reîntoarcă în tot ce înseamnă planul de muncă şi ne gândim la o primă de 50% din salariul minim lunar pentru program de 4 ore timp de 3 luni de zile şi sumele să fie plătite pentru tutoriatul în formarea tinerilor meseriaşi. Ne gândim la o primă de instruire de 350 euro pe lună pentru finalizarea studiilor tinerilor care au abandonat studiile şi ştim că ei vin preponderent din zonele sărace”, a explicat Budăi, în conferinţa de presă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...