spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăUncategorizedPrognoze ARD și ZDF, 23.50, alegeri Germania: Socialiștii au 2% avans, partidul...

Prognoze ARD și ZDF, 23.50, alegeri Germania: Socialiștii au 2% avans, partidul lui Merkel-cel mai slab scor după al doilea război mondial

-

Prognoza ARD:

- Reclama -

Prognoza ZDF:

- Advertisement -

SOLUȚIILE DE GUVERNARE POSIBILE:

Marea Coaliţie. Uniunea Creştin-Democrată (CDU) – Partidul Social-Democrat (SPD). Cele două formaţiuni sunt în prezent în aliană şi formează guvernul Merkel, dar pentru ambele o nouă asociere este o variantă pe care încearcă să o evite.

- Advertisement -

Alianţa „Semafor”. Denumită după culorile partidelor, alianţa ar cuprinde Social Democraţii, ca partid principal, alături de Partidul Liber Democrat (FDP) şi Partidul Verde.

Alianţa Jamaica. Numită din nou după culorile partidelor. Ea ar cuprinde Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ca principal partid, alături de Partidul Liber Democrat (FDP) şi Partidul Verde.

Alianţa Stângii, puțin probabilă datorită rezultatelor din exit poll. O unificare a stângi este văzută de mulţi ca varianta cea mai radicală. Alianţa ar cuprinde Partidul Social-Democrat alături de Partidul Verde şi de Partidul de extremă stânga( DieLinke).

Cifrele trebuie privite însă cu prudenţă din cauza numărului foarte mare de voturi prin corespondenţă, care nu sunt luate în considerare în aceste sondaje realizate la ieşirea de la urne.

Este cel mai slab rezultat pentru CDU/CSU de după război. „Este dureros”, a declarat secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, pentru ARD, după publicarea exit-poll-urilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img