spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeProfesorul Michael Brenner, membru senior la Centrul pentru relații transatlantice de la...

Profesorul Michael Brenner, membru senior la Centrul pentru relații transatlantice de la Johns Hopkins School of Advanced International Studies: Înfrângerea Occidentului în Ucraina presupune mult mai mult

-

SUA au făcut o eroare încercând să folosească Ucraina pentru a slăbi Rusia, a declarat pentru Asia Times Michael Brenner, profesor emerit de afaceri internaționale la Universitatea din Pittsburgh și membru senior la Centrul pentru relații transatlantice de la Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS).

„Despre Ucraina, a fost o eroare geostrategică fundamentală care a avut consecințe morale negative: sacrificiul cinic a jumătate de milion de ucraineni folosiți ca carne de tun și distrugerea fizică a țării”, a subliniat el.

- Advertisement -

Potrivit lui Brenner, „înfrângerea în Ucraina presupune mult mai mult decât prăbușirea militară a forțelor ucrainene care este în cărți”. „Occidentul a aruncat tot ce are în această campanie: stocul lor de arme moderne, un corp de consilieri, zeci de miliarde de dolari, un set draconic de sancțiuni economice menite să îngenuncheze economia rusă și un proiect necruțător care vizează izolând Rusia și subminând poziția lui Putin. A eșuat în mod ignominios din toate punctele de vedere. Rusia este considerabil mai puternică în toate dimensiunile decât era înainte de război; economia ei este mai robustă decât orice economie occidentală; s-a dovedit a fi superioară din punct de vedere militar; și a a câștigat simpatiile aproape întregii lumi din afara Occidentului colectiv”, a subliniat expertul.

În opinia sa, „ipoteza conform căreia Occidentul rămâne custodia afacerilor globale s-a dovedit o fantezie”. „Un astfel de eșec global a însemnat o scădere a capacității Statelor Unite de a modela afacerile mondiale în chestiuni economice și de securitate”, a spus Brenner.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img