spot_img
36.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăMehedințiProf. Dr. Constantin Petolescu, membru corespondent al Academiei Române, a primit titlul...

Prof. Dr. Constantin Petolescu, membru corespondent al Academiei Române, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Mehedinți

-

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți a fost votat proiectul prin care Prof. Dr. Constantin Petolescu, a fost declarat cerățean de onoare al județului Mehedinți, distincție acordată ca o recunoaștere a întregii activități a reputatului academician, chiar în luna în care domnia sa a împlinit vârsta de 80 de ani.

- Reclama -

D-l prof. dr. Constantin Petolescu, născut în comuna Izvoru Bârzii, județul Mehedinți, este istoric, cercetător asociat, conducător de doctorat la Școala de Studii Avansate a Academiei Române și de-a lungul timpului a avut numeroase funcții în domeniul cerecetării, astfel că putem spune că și-a dedicat întreaga viață acestui domeniu.

- Advertisement -

Prof. Dr. Petolescu este specialist în istorie antică, epigrafie și arheologie clasică, autor a numeroase cărți, studii, tratate de specialitate. Totodată, a efectuat cercetări la castrele romane din Drobeta Turnu Severin, Deva, Câmpulung, Voinești, Sucidava, Buridava și Slăveni.

“Îi mulțumesc pentru onoarea pe care ne-a făcut-o, aceea de a primi dinstincția de cetățean de onoare al județului Mehedinți!Îl felicit pentru întreaga carieră științifică și moștenirea valoroasă pe care o lasă județului Mehedinți și întregii țări.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img