spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăEconomieAgriculturaProducția de grâu din UK în picaj masiv: -35%

Producția de grâu din UK în picaj masiv: -35%

-

Firmele de morărit din Marea Britanie au achiziţionat cantităţi mari de grâu din Germania în ultimele săptămâni, după ce recolta de grâu a Marii Britanii s-a diminuat semnificativ, au declarat vineri mai mulţi traderi pentru Reuters transmite Agerpres.

Potrivit traderilor, recolta de grâu a Marii Britanii ar putea scădea în acest an cu 35%, până la 10,5 milioane tone, după ce suprafeţele însămânţate cu grâu au fost reduse. În plus, ploile din ultima perioadă ar putea afecta şi calitatea recoltei de grâu din Marea Britanie.

- Advertisement -

„Firmele de morărit din Marea Britanie au făcut achiziţii mari de grâu german de calitate ridicată în ultimele săptămâni. Cred că o cantitate cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de tone din noua recoltă din Germania urmează a fi livrată în Marea Britani până la finele acestui an”, a declarat un trader german.

La rândul său, un trader britanic a precizat că firmele de morărit din Marea Britanie au cumpărat în special grâu din Germania şi Canada, fiindcă acesta oferă nivelul ridicat de proteine necesar pentru a fi amestecat cu grâul britanic cu un conţinut scăzut de proteine.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img