Procurorul Porno la Parchetul General: Dat pe mâna Inspecției Judiciare

0
36

George Bucurică, procuror la Parchetul Judecătoriei Oraviţa, este acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile dintr-un dosar pe care îl investiga. În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări ale discuţiilor avute de cei doi, magistratul fiind chemat de conducere pentru explicaţii.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita şi activitatea lui Bucurică. De asemenea, Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz, fiind decisă şi încetarea delegării lui Bucurică din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, urmând ca el să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Cazul a fost făcut public de Antena3, fiind prezentate mai multe înregistrări în care ar apărea procurorul făcându-i avansuri femeii care a depus plângerea. După apariţia înregistrărilor, procurorul general al României a dispus cercetări disciplinare.

Femeia care a depus plângerea ar fi fost parte într-un dosar instrumentat de procurorul George Bucurică. Sesizarea a fost depusă la Parchetul Curţii de Apel Timişoara.