Procurorul General se amestecă în justiție

0
204
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar (S) si ministrul Justitiei,Tudorel Toader (D) participa la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in care se discuta revocarea din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), marti, 27 februarie 2018, in Bucuresti.Ministrul Justitiei a anuntat saptamana trecuta ca solicita revocarea din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, invocand in acest sens un raport in 20 de puncte. CSM are la dispozitie 30 de zile pentru a emite un aviz consultativ, decizia finala apartinandu-i presedintelui Romaniei Klaus Iohannis. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Procurorul general, Augustin Lazăr, susţine că soluţionarea dosarului în care cere suspendarea procedurii de revocare din funcţie va fi ”un test de maturitate şi independenţă” pentru justiţia română.

„Soluţionarea acestui dosar va fi un test de maturitate şi independenţă pentru justiţia română”, a declarat Augustin Lazăr, pentru AGERPRES.

Declaraţia vine după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis marţi ca procesul în care Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, declanşată de ministrul Justiţiei, să fie mutat la Curtea de Apel Bucureşti.