spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasămediuProcurorul General: Nu cred că există măsuri suficient de dure pentru a...

Procurorul General: Nu cred că există măsuri suficient de dure pentru a contracara atacurile la independența justiției

-

rocurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat joi că nu crede că există măsuri suficient de dure pentru a contracara atacurile la independența justiției, transmite Agerpres.
Întrebat cum apreciază decizia CSM de a sesiza PE în cazul declarațiilor făcute de Maria Grapini și dacă este nevoie pe viitor de măsuri mai dure pentru apărarea independenței justiției, Nițu a precizat: „Nu cred că există măsuri suficient de dure pentru a contracara sau a preîntâmpina astfel de atacuri. Măsura este bună. Cum vă spuneam și cu altă ocazie, trebuie să găsim și alte instrumente eficiente. (…)Cred că o astfel de măsură — nu dură, dar care să fie eficientă — ar fi dincolo de comunicarea către PE a unei astfel de hotărâri a plenului, de ce nu un parteneriat între Consiliu și televiziuni și posturile de radio în care să fie publicată o astfel de hotărâre. Adică timp de 30 de zile toate posturile de TV și radio să prezinte timp de 15 secunde hotărârea CSM. Ar fi și asta o idee. De ce nu?”.

El a explicat că, în prezent, se caută astfel de instrumente, dar deocamdată singura soluție ar fi această formă de publicitate a hotărârii plenului CSM în acest domeniu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img