spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăhighlightProcurorii servesc prânzul la Golden Blitz: Perla portocalie Euroconstruct pe mâna DIICOT

Procurorii servesc prânzul la Golden Blitz: Perla portocalie Euroconstruct pe mâna DIICOT

-

Dan Besciu, unul din cei doi acţionati ai Euroconstruct 98 şi administrator al societăţii, este audiat la această oră la DIICOT într-un dosar de fraude şi spălare de bani care are legătură cu Dragoş Nedelcu, fost jurnalist şi fost locotenent al lui Sorin Ovidiu Vântu.

- Reclama -

Firma Euroconstruct este cunoscută ca şi Golden Blitz, lanţul de restaurante din Bucureşti care aparţine firmei. După 2005, Euroconstruct a avut o creştere fulminantă. De la un profit net de 7,3 milioane lei în 2003 în 2005 a ajuns 53.5 milioan lei, o creştere de opt ori.  Cifra de afaceri în 2007 a fost de 71 milioane euro.În 2010, Euroconstruct a avut un profit de 19,4 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 64,3 milioane de euro, intrând în top 50 cele mai profitabile companii de pe piaţa românească.

basescugoldenO parte a presei a indicat că afacerile înfloritoare ale Euroconstruct s-ar fi datorat relaţiile privilegiate cu PDL şi, mai ales, cu Traian Băsescu. Restaurantul Golden Blitz era cunoscut ca fiind cârciuma preferată a lui Traian Băsescu (foto: Traian Băsescu şi Gigi Becali, la Golden Blitz)

Dan Besciu este considerat apropiatul omului de afaceri Dorin Cocoş, arestat în acest moment. Presa a scris şi despre legăturile între Elena Udrea, fosta soţie a lui Cocoş, şi patronii Euroconstruct.  De altfel grupul Golden Blitz a fost asociat cu Dorin Cocoş în câteva afaceri, dar şi cu Alexandru Bittner şi Adrian Petrache, grupul din apropierea fostului premier Adrian Năstase.

Golden Blitz a încheiat un contract şi cu o firmă apropiată familiei Ponta. Contractul s-a semnat însă înainte de instalarea oficială la Putere a guvernului Ponta, mai precis pe 20 ianuarie 2012.  Un contract de 10.750.000 euro (peste 10 milioane de euro) cu firma Grossmann care aparţine lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta, pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img