spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăhighlightProcurorii au început urmărirea penală în dosarul privind moartea disidentului Gheorghe Ursu

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul privind moartea disidentului Gheorghe Ursu

-

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii contra umanității în cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu de către Securitate, transmite Agerpres.

- Reclama -

„În cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 32/P/2015, prin ordonanța din data de 15 ianuarie 2015, procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. e, g și k din Codul penal, cu privire la acțiunile represive și sistematice desfășurate împotriva lui Ursu Gheorghe, în perioada în care acesta a făcut obiectul urmăririi informative și judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis luni AGERPRES.

Decizia vine după ce procurorul general Tiberiu Nițu a dispus în luna noiembrie 2014 redeschiderea urmăririi penale în cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu de către Securitate, precum și în dosarele de cercetare denumite generic „Procesul Comunismului”.

Dosarul a fost redeschis și ca urmare a faptului că Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, a stat 17 zile în greva foamei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img