Procuroarea violentă de la Baia Aramă implicată în spălarea unui fost șef controversat de Poliție

0
60

Pițurcă Antoaneta Maria, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, implicată în scandalul cu agresarea fetiței din Baia Aramă a fost implicată în închiderea dosarelor unui personaj controversat, Salvador Caragea, fost șef al Poliției Gorj.

CE SCRIA REPUBLICA OLTENIEI ÎN 2017:

Dacă despre activitatea profesională a procurorei Pițurcă google nu este prea darnic, despre comisarului șef Caragea, nu putem spune același lucru. În 2013 pe când era șeful IPJ Gorj, Salvador, reclamat din toate părțile, ba de subalterni, ba de oameni de afaceri din județ, ba de simpli cetățeni, a intrat în atenția Corpului de Control al MAI. “MAI mai informează Senatul că la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au primit, în perioada februarie 2012 – octombrie 2013, nu mai puţin de 35 de plângeri pe numele comisarului şef Viorel Caragea, prin care au fost sesizate abuzuri, protecţia de care acesta s-ar bucura la nivelul conducerii IGPR, precum şi neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Plângerile au venit atât din partea subordonaţilor lui Caragea, cât şi a unor persoane din Gorj. 13 dintre aceste plângeri au fost trimise la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, una la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul MAI şi una la DIPI (serviciul secret al MAI).La nivelul MAI, plângerile pe numele lui Viorel Caragea au fost şi mai multe: 94, în perioada februarie 2012 – octombrie 2013. Acestea au fost trimise de 28 de persoane, dintre care 12 ofiţeri de poliţie, 6 agenţi de poliţie, 7 persoane civile, două sindicate şi o organizaţie profesională. Caragea a fost investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în nu mai puţin de 17 dosare penale, toate încheindu-se cu rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale. Caragea este de asemenea cercetat pentru corupţie de către DGA şi DIPI”, scria în octombrie 2013 gandul.info.

Așadar, celebrul comisar șef Caragea a fost cercetat de Parchetul Curții de Apel (PCA) Craiova în nu mai puțin de 17 dosare penale, scăpând basma curată de fiecare dată. Unul sau mai multe dintre acestea au ajuns și pe masa procuroarei Pițurcă, suficient se pare pentru cei care au înaintat plângeri să o eticheteze “procuroarea lui Caragea”. În condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii nu a fost sesizat despre eventuale derapaje profesionale ale magistratului cu nume de selecționar în dosarele “Caragea”, noi nu punem etichete, nici măca între ghilimile. Asta rămâne de văzut și după ce CSM se v-a pronunța într-o plângere la adresa procuroarei de la PCA Craiova trimisă se pare de pe o adresă din Mehedinți, sursele noastre afirmând că plângerea ar viza abateri profesionale într-un dosar în care apare numele Boerică. Da, da Boerică, zis “Regele TVA”!