PROCESUL LUI DRAGNEA/ Mărturie: Era Dumnezeu

0
258

Acuzaţii extrem de dure la Curtea Supremă, la procesul lui Liviu Dragnea.Unul dintre martori a susţinut că la DGASPC tututor le era frică de actualul preşedinte al PSD, transmite Antena 3. Mirela Chera este şef serviciu asistenţă socială în cadrul Direcţiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman

 „Tuturor le era frică să nu își piardă locul de muncă, aveau copii acasă. Acolo președintele era Dumnezeu. Toți îl ascultau, nimeni nu făcea altfel să nu îl supere”, a spus în faţa instanţei o fostă angajată a Direcţiei.
Mirela Chera, martor în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru infracţiuni în legătură cu angajarea fictivă a două persoane la DGASPC Teleorman, a declarat în faţa judecătorilor de la ÎCCJ că preşedintele CJ „era Dumnezeu” în judeţ.

Mirela Chera este şef serviciu asistenţă socială în cadrul Direcţiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, având aceasta funcţie şi la momentul comiterii presupuselor infracţiuni investigate în dosar.

Martorul le-a spus judecătorilor că fostul director general al instituţiei, Floarea Alesu, a făcut presiuni asupra subordonaţilor pentru a nu face declaraţii la DNA care ar putea să o incrimineze, ameninţându-i că vor avea de suferit, lucru care i-ar fi neliniştit pe angajaţi, întrucât acestora le era teamă atât de ea, cât şi de Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman la acel moment.

„Toată lumea vorbea în instituţie că cele două erau protejate de preşedintele CJ, Liviu Dragnea. (..) Doamna director Floarea Alesu chema angajaţii şi discuta cu ei ce să declare atunci când urmau să fie chemaţi la DNA. Le spunea că cei care declarau împotriva ei vor avea de suferit. Tuturor le era frică sa nu îşi piardă locul de muncă, aveau copii acasă. Le era frică şi de Alesu şi de domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea. Acolo, preşedintele era Dumnezeu. Şi acum! Toţi îl ascultau, nimeni nu făcea altfel să nu îl supere. Singura persoană care a încercat să mă influenţeze în ce declar la DNA a fost doar Floarea Alesu. Nici indirect, Liviu Dragnea şi nici altă persoană în numele lui, nu mi-a cerut să fac declaraţii care să nu îl implice pe Dragnea”, a spus Mirela Chera în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

„Nu cunoaştem ce anume a determinat asemenea mărturie. Cu siguranţă aţi observat şi instanţa realizat că nu corespundeau declaraţiile date astăzi cu cele date în cursul urmăririi penale. Ca atare, din punctul nostru de vedere, nu pot avea o valoare probatorie deosebită”, a replicat Maria Vasii, avocatul lui Liviu Dragnea.

În aceeaşi cauză a fost audiat, ca martor, administratorul public al judeţului Teleorman, Mircea Dumitrescu.

Preşedintele PSD nu a fost prezent la termenul de marţi, următoarea şedinţă de judecată din dosar fiind stabilită pentru 16 ianuarie 2018.

Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

DNA susţine că Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie a două angajate de la DGASPC Teleorman şi plata drepturilor salariale ale acestora, deşi ştia că lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.