spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeProblemele rușilor pe Turkish Airlines

Problemele rușilor pe Turkish Airlines

-

Cetăţenii ruşi nu sunt lăsaţi la zborurile Turkish Airlines către Mexic din cauza presiunii Statelor Unite asupra autorităţilor ţării respective, a declarat adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov pentru TASS.

„În ceea ce privește Mexicul, cred că este destul de clar de ce. Acest lucru se datorează presiunii exercitate asupra autorităților țării de către Washington”, a spus el, comentând problema refuzului companiei Turkish Airlines de a servi cetățenii ruși care doresc să zboare în America Latină.

- Advertisement -

El a menționat că astfel de probleme există pentru rușii care folosesc zboruri Turkish Airlines și către alte țări din America Latină. „Desigur, discutăm acest subiect”, a spus el.

„În general, multe astfel de probleme necesită o soluție rapidă”, a subliniat el. „Acest lucru se referă nu numai la probleme consulare sau la problemele liberei circulații ca drept inseparabil al oricărui individ, ci și la subiecte precum dacă țările pot avea o politică independentă în chestiuni care sunt importante pentru noi. Vom discuta acest lucru cu toți cei implicați în aceasta.”

- Advertisement -

De la sfârșitul lunii februarie, au fost raportate numeroase cazuri în care Turkish Airlines a refuzat să ia la bord pasageri ruși care zboară prin tranzit prin Istanbul către țările din America Latină. Ambasada Rusiei la Ankara a declarat marți pe site-ul său că nu a primit explicații nici de la compania aeriană, nici de la ministerul turc de externe. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că este sigur că această problemă va fi rezolvată datorită relațiilor de prietenie ale Moscovei cu Ankara. Ambasada Rusiei în Mexic a declarat pentru TASS că autoritățile țării abordează această problemă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img