Rectorul Universi­tății Româno-Ame­ricane (URA) din București, Ovidiu Folcuț, a declarat, pentru “România liberă”, că fostului premier Victor Ponta i se va retrage titlul universitar de conferențiar în urma pierderii titlului științific de doctor. Rectorul a adăugat că Senatul URA va analiza și dacă să i se ceară politicianului cu sentință de plagiat banii primiți pentru activitatea didactică, respectiv 200.000 de lei.

Universitatea Româno-Americană este deja presată de către Ministerul Educației să retragă titlul de conferențiar în cazul Victor Ponta, în caz contrar existând sancțiunea de reorganizare sau chiar desființare a universității.

Între 2004 și 2010, Victor Ponta a prestat activități didactice la Universitatea Româno-Americană și a deținut gradele didactice de lector (2004-2005) și conferențiar (2006-2010). În anii de contract cu URA, a încasat 200.000 de lei pentru activitățile prestate.

Victor Ponta riscă să îşi piardă şi calitatea de avocat, deoarece a fost acceptat în Baroul Bucureşti fără concurs, doar pe baza titlului de doctor, retras între timp. “România liberă” a scris că  deşi nu există prevederi legale clare cu privire la această situaţie, nemaiîntâlnită în practica avocăţească, Ion Dragne, decanul Baroului București, a confirmat că instituția a primit, deja, o cerere pentru retragerea calității de avocat a lui Victor Ponta.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?