Pro rușii vor să confiște marea manifestație de duminică de la Chișinău: Aducem 30.000 de oameni, anunță primarul pro rus din Bălți

0
462

Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!, afirmă pe facebook într-un mesaj video primarul pro rus din Bălți,Renato Usatii.

Duminică, 6 septembrie, are loc o mare manifestație în Chișinău împotriva regimului din Moldova.

S-au încercat deja mai multe diversiuni, relatate de FLUX 24, conform mărturiei corespondentului DW la Chișinău, Vitalie Călugăreanu.

Un operator de telefonie mobilă, gestionat de stat, a anunțat un concert gratuit cu vedete din Rusia, România și Moldova, care ar urma să se desfășoare în aceeași zi – nu seara, cum se întâmplă de obicei, ci la ora 11.00, exact în timpul protestului anticorupție asumat de platforma civică „Demnitate și Adevăr”. Gestul companiei de telefonie mobilă a fost perceput ca o încercare a autorităților de a dispersa protestatarii, transmitea DW.

În consecință, mai mulți interpreți din România (inclusiv Loredana Groza și Ștefan Bănică Jr.) și Moldova (Pasha Perfeni, Pavel Stratan, Adrian Ursu, Vitalie Dani, formația „Akord” și trupa „SunStroke Project”) și-au anulat participarea la concertul anunțat de compania moldovenească de telefonie mobilă.

CITIȚI ȘI: Manifestație uriașă anunțată duminică la Chișinău, autoritățile spun că se urmărește răsturnarea puterii

Primarul pro rus din Bălți,Renato Usatii, a transmis duminică dimineață, în jurul orei 3.00, un mesaj video pe facebook în care arată că susține manifestațiile, care sunt declarate și împotriva amestecului Rusiei. Aducem și noi 20.000-30,000 de oameni, afirmă Usatii: Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!,

Вместе разбудим всю Молдову. Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!

Posted by Renato Usatii on 5 Septembrie 2015