spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBasarabiaPro rușii vor să confiște marea manifestație de duminică de la Chișinău:...

Pro rușii vor să confiște marea manifestație de duminică de la Chișinău: Aducem 30.000 de oameni, anunță primarul pro rus din Bălți

-

Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!, afirmă pe facebook într-un mesaj video primarul pro rus din Bălți,Renato Usatii.

Duminică, 6 septembrie, are loc o mare manifestație în Chișinău împotriva regimului din Moldova.

- Advertisement -

S-au încercat deja mai multe diversiuni, relatate de FLUX 24, conform mărturiei corespondentului DW la Chișinău, Vitalie Călugăreanu.

Un operator de telefonie mobilă, gestionat de stat, a anunțat un concert gratuit cu vedete din Rusia, România și Moldova, care ar urma să se desfășoare în aceeași zi – nu seara, cum se întâmplă de obicei, ci la ora 11.00, exact în timpul protestului anticorupție asumat de platforma civică „Demnitate și Adevăr”. Gestul companiei de telefonie mobilă a fost perceput ca o încercare a autorităților de a dispersa protestatarii, transmitea DW.

- Advertisement -

În consecință, mai mulți interpreți din România (inclusiv Loredana Groza și Ștefan Bănică Jr.) și Moldova (Pasha Perfeni, Pavel Stratan, Adrian Ursu, Vitalie Dani, formația „Akord” și trupa „SunStroke Project”) și-au anulat participarea la concertul anunțat de compania moldovenească de telefonie mobilă.

CITIȚI ȘI: Manifestație uriașă anunțată duminică la Chișinău, autoritățile spun că se urmărește răsturnarea puterii

Primarul pro rus din Bălți,Renato Usatii, a transmis duminică dimineață, în jurul orei 3.00, un mesaj video pe facebook în care arată că susține manifestațiile, care sunt declarate și împotriva amestecului Rusiei. Aducem și noi 20.000-30,000 de oameni, afirmă Usatii: Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!,

Вместе разбудим всю Молдову. Trezim toata Moldova!!! Protestam cu toata Tara!!!

Posted by Renato Usatii on 5 Septembrie 2015

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img