spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăhighlightPRIVATIZAREA SĂNĂTĂȚII: ”Ne vom trezi cu niște monstruozități sociale”

PRIVATIZAREA SĂNĂTĂȚII: ”Ne vom trezi cu niște monstruozități sociale”

-

”Privatizarea mascată a serviciilor publice de sănătate trebuie stopată, pentru că altfel ne vom trezi cu niște monstruozități sociale care nu vor mai putea fi rezolvate vreodată! Sper ca în ultimul ceas guvernul să stopeze această enormitate care practic lasă milioane de oameni bolnavi în voia sorții”, transmite Inpolitics.

Avertismentul vine din partea fostului președinte al CNAS, chirurgul Lucian Duță, pe Facebook, acesta afirmând că ”Filozofia oricărui sistem public de sănătate, bazat pe solidaritate, este foarte simplu: acces GRATUIT la servicii medicale eficiente. Acesta este modelul european și acesta este și modelul românesc. Ordonanța 24 din 2019 dată de PSD schimbă total această filozofie. Pe scurt se lasă posibilitatea furnizorilor privați de sănătate de a avea acces nelimitat la fondurile CNAS, dar cu o diferență majoră: serviciile prestate NU mai sunt gratuite, iar furnizorul privat poate obliga pacientul să plătească servicii medicale care până acum erau gratuite”.

Duță mai atrage atenția că ”Odată cu venirea PNL, nu numai că nu s-a abrogat această ordonanța dar ea a fost extinsă și mai mult. Astfel, s-a dat posibilitatea furnizorilor privați să se mufeze și la programele de sănătate (care sunt de importanță strategică) și să dreneze resurse publice alocate oncologiei, dar și la alte programe precum și cele alocate urgențelor (care în orice țara sunt atributul exclusiv al statului). Tot PNLa introdus aberația cu pregătirea rezidenților în sistem privat: adică statul plătește salarii, iar privații capătă forța de muncă calificată GRATIS!!
Concluzii: ori se anulează ordonanțele, ori să se garanteze CLAR că, dacă furnizorii privați intră în contact cu banii publici, atunci să fie obligați să dea aceste servicii gratuit, la fel ca la stat. Altfel pacientul român va pierde și milioane de oameni nu vor mai avea acces la servicii vitale!” mai avertizează fostul șef al CNAS. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...