spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePrințul moștenitor al Arabiei Saudite și-a amânat călătoria la Londra pentru a-l...

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite și-a amânat călătoria la Londra pentru a-l primi pe Putin

-

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite și-a amânat călătoria în Marea Britanie cu puțin timp înainte de vizita lui Vladimir Putin la Riad, scrie ziarul Financial Times , citând oficiali britanici.

„Arabia Saudită a amânat planurile pentru vizita lui Mohammed bin Salman la Londra  cu puțin timp înainte ca prințul moștenitor să-l primească pe Vladimir Putin la Riad”, se spune în articol.

- Advertisement -

Potrivit publicației, oficialii britanici și saudiți discutau despre vizită de câteva luni, iar data de 3 decembrie era în curs de stabilire la Londra. Planul preliminar a fost amânat săptămâna trecută.

Ulterior, parlamentarii conservatori au spus că amânarea călătoriei, care aproape a coincis cu vizita lui Putin la Riad, a ridicat întrebări cu privire la puterea relației Marii Britanii cu Arabia Saudită.

- Advertisement -

Fostul lider al Partidului Conservator, Iain Duncan Smith, a declarat publicației că amânarea vizitei lui Mohammed bin Salman arată „desconsiderare”. Ambasadorul Arabiei Saudite la Londra, Khalid bin Bandar, a răspuns subliniind că „oricine familiarizat cu relațiile britanici-saudite va înțelege că sugestia de neglijare este un nonsens”.Deputatul conservator Robert Courts a declarat că amânarea vizitei prințului saudit este „îngrijorătoare, deoarece sugerează un eșec diplomatic pentru Regatul Unit în fața ofensivei diplomatice coordonate a lui Putin”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img