spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămarePrincipesa Margareta-Liviu Dragnea, O ÎNTÂLNIRE PENTRU 4 MILIOANE DE EURO

Principesa Margareta-Liviu Dragnea, O ÎNTÂLNIRE PENTRU 4 MILIOANE DE EURO

-

„A fost o discuție despre rolul Casei Regale în viața publică din România. Punctul meu de vedere pe care l-am transmis este că statutul Casei Regale din România trebuie mult mai bine reglementat”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, după întâlnirea de joi cu Principesa Margareta.

- Reclama -

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat mai apoi în cursul serii că UNPR şi ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgenţă a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmând să fie elaborat până săptămâna viitoare, dar că ar putea cere Guvernului „chiar şi o ordonanţă de urgenţă”.

Cei doi au discutat, ala cum Liviu Dragnea a recunoscut, despre un nou Statut al Casei Regale, care prevede finanțarea de la buget cu minim 4,5 milioane de euro pe an.

Este vorba despre un proiect despre care FLUX 24 a informat în mai multe rânduri.

În acest moment, Casa Regală, nu are nici măcar un statut. Nu are nicio formă juridică. Sunt acţiuni caritabile pe care le face şi acţiuni publice pe care nu le poate face decât în nume de persoană fizică. Asta va fi reglementat, a spus  Dragnea joi seară.

La sfarsitul lunii aprilie, Alexandru Muraru – profesor de Ştiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi si apropiat al Principelui Radu, fratele geaman al lui Andrei Muraru, consilier prezidential – scria un text în care anunţa care ar trebui să fie statul Casei Regale a României.

Acesta spunea că elita politică și demnitarii României trebuie să ia o decizie majoră. România are nevoie de o Casă Regală instituționalizată, deci intretinuta de la bugetul de stat. Acesta mai spunea că şi în Muntenegru este o situaţie similară.

„(…)Dacă o țară precum Muntenegru, cu o populație de 0,6 milioane locuitori, cu un PIB de 30 de ori mai mic decât al României, are înțelepciunea să dea pentru reprezentare 4,5 milioane de euro Casei Regale, nu văd de ce România nu ar face un astfel de efort simbolic, care, raportat la posibilitățile României și la potențialul și avantajele create prin instituționalizarea Casei Regale ar produce un act identitar și simbolic enorm pentru națiune.” 

Minim 4,5 milioane de euro pe an, indică omul apropiat de Principele Radu.

Jurnalistul monarhist Marius Ghilezan a comentat pe facebook întâlnirea Dragnea-Principesa Margareta:

Broker abil, Custodele a tranzacţionat acţiunile Casei regale cu statul român, semn că titlurile şi decoraţiile nu se vând pe piaţă. Aşa se instituţionalizează regalitatea prin lege. Liviu Dragnea a sărit ca împuternicit al statului să le cumpere. Tranzacţia a reuşit. Alteţele lor vor avea 3-4 milioane de Euro de la buget pentru pensii şi plata valeţilor curţii. Trei câştigători:
> reprezentanţii Casei Regale şi staff-ul tehnic (care se vor finanţa de la buget)
> PSD care a luat caimacul monarhist al PNL
> Republica, instituţie care se legitimează cu simbolul coroanei.

Practic, s-a făcut un transfer de legitimitate. Trei câştigători. Doar monarhiştii sunt liberi să fugă în munţi.

Lecţia dată azi de Custode e că nu mai există salvare colectivă, ci doar salvare individuală.
Amin.
După votarea legii se poate anunţa şi trecerea Suveranului în lumea drepţilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img