spot_img
20.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămediuPrincipesa Margareta, la 25 de ani de la întoarcerea în țară: E...

Principesa Margareta, la 25 de ani de la întoarcerea în țară: E un sentiment de mare împlinire pentru România

-

Principesa Margareta consideră că aniversarea a 25 de ani de la întoarcerea sa în țară și de activitate a Fundației care îi poartă numele reprezintă o mare împlinire pentru țara noastră, transmite Agerpres.
„E greu de spus în cuvinte. E un sentiment de mare împlinire pentru țara noastră”, a declarat, sâmbătă, principesa Margareta, pentru AGERPRES, la evenimentul de debut al acțiunilor dedicate împlinirii a unui sfert de veac de la întoarcerea sa în țară, organizate de Casa Regală.

- Reclama -

Acțiunea, organizată de Fundației Principesa Margareta a României (FPMR), s-a desfășurat în sala Gheorghe Focșa de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, reunind beneficiari și voluntari ai Fundației.
„Am creat, alături de Regele Mihai, tatăl meu, Fundația Principesa Margareta a României cu 25 de ani în urmă, atunci când am pășit pentru prima oară în țară. Din acel moment, fundația a ajutat zeci de mii de copii, tineri și vârstnici prin programe integrate și durabile, la nivelul întregii țări, care au întărit comunitățile locale și au redat românilor demnitatea și speranța. Astăzi, fundația promovează modelul intergenerațional. Cred că este un exemplu pentru societate și un câștig pentru viitor. Fiecare întâlnire dintre vârstnici și tineri este o experiență de viață. Este profund impresionant să vezi cum între două persoane din generații diferite se leagă relații puternice de prietenie. În toți acești ani nu am fost singură în eforturile mele, ci am avut alături oameni excepționali, din multe țări, care mi-au împărtășit idealurile și au susținut Fundația Principesa Margareta a României, din dorința de a asigura un trai mai bun copiilor, tinerilor și vârstnicilor afectați de sărăcie, boală și singurătate. Privesc în urmă cu gratitudine spre toți cei care au format familia de un sfert de secol a fundației noastre. Ei, toți, împreună, dau un neprețuit exemplu de responsabilitate, altruism și spirit civic lumii de astăzi”, declară principesa Margareta a României, pe site-ul FCMR.

Cu același prilej, principesa va decora, duminică, în numele regelui, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția, iar de la ora 11.00 va vizita, alături de personalități din străinătate, studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18,00, la un concert de gală la Ateneul Român, la reușita căruia își vor da concursul Camerata Regală, violonistul Remus Azoiței, precum și Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20,00, în prezența principesei moștenitoare și a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești, care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

FPMR a fost înființată în 1990 de principesa Margareta a României, împreună cu tatăl său, regele Mihai I, în prezent aceasta sprijinind copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img