Asociația World Vision România propune șapte măsuri pentru reluarea școlii în siguranță, pe fondul pandemiei Covid-19. Directoarea executivă a organizației, Mihaela Nabăr, atrage atenția la RFI asupra familiilor vulnerabile și a primăriilor din satele sărace, care nu au bani pentru măști de protecție sau amenajarea unităților de învățământ.
Mihaela Nabăr declară că măsurile avansate de Guvern pentru începerea școlii sunt incomplete: ”Măsurile propuse de autorități sunt bune, dar sunt incomplete și creează un haos și mai mare, din punctul nostru de vedere, la nivelul unităților de învățământ. În sensul în care toate măsurile pe care le propune Ministerul Sănătății pot fi interpretate la nivelul fiecărei unități școlare sau la nivelul fiecărei autorități publice locale, nefiind reguli foarte clare, pe care unitățile de învățământ să le respecte și să analizeze împreună cu ce parteneri pot fi ele respectate”.
Directoarea executivă a organizației World Vision România spune că ”în mediul rural, aceste măsuri vor fi imposibil de implementat, în anumite zone. În perioada pandemiei, conform unui studiu pe care World Vision România l-a făcut la nivel național, părinții declarau în proporție de peste 60% că nu au reușit să asigure alimente, medicamente sau produse de igienă în familie. Or în contextul în care începerea școlii presupune achiziție de măști pentru elevi, pentru copii, pentru a se întoarce la școală, plus materiale igienico-sanitare, ne este foarte clar că părinții respectivi nu își vor putea asuma acest lucru, pentru că nu vor avea resursele necesare”.