spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizePrimul român sparanghelist mort de coronavirus în Germania

Primul român sparanghelist mort de coronavirus în Germania

-

Der Spiegel informează că s-a înregistrat deja primul deces între românii veniți să culeagă sparanghelul în ultimele zile, grație înțelegerii dintre guvernele român și german, scrie Inpolitics.

Potrivit informațiilor Der Spiegel, un zilier din România a murit în urma unei infecții cu coronavirus la Bad Krozingen, în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în locul unde fusese cazat pe 11 aprilie. La început, cauza morții a fost neclară, ulterior, un test pentru Covid-19 dînd rezultate pozitive. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.
După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform publicației, pentru a preveni răspîndirea epidemiei printre muncitorii agricultori din Est.
În acest moment are loc o investigație pentru a se stabili persoanele cu care românul avusese contact sunt, la rîndul lor, infectate. Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie aduși alți cca.5000 de zilieri pentru recoltarea sparanghelului din regiune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img