Primul lider PNL care vrea alegeri urgente în partid după eşecul electoral

0
85

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate ”alegeri cât mai repede” şi că până atunci ”cineva trebuie să joace rolul de preşedinte”, transmite news.ro.

Întrebat dacă va demisiona în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a spus că se impune organizarea de alegeri în cadrul PNL.

”Demisia mea ar fi cel mai simplu lucru, nu asta este problema noastră, noi trebuie să facem alegeri cât mai repede şi în Timiş şi în toată ţara, la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de preşedinte, că îl joc eu, că îl joacă alţii, este prea puţin important, dar trebuie să ajungem la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice şi asta cât mai repede”, a declarat Robu, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Liderul PNL Timiş a mai spus că PSD are un scor mare, ”peste aşteptările” sale, dar că ”nu se opreşte timpul acum” şi că liberalii vor trebui să tragă ”toate învăţămintele de rigoare”.

”Până la urmă suntem în faţa unor cifre rezultate dintr-un exit-poll, sigur că marja de eroare nu este foarte ridicată şi ne aşteptăm să nu fie diferenţe foarte mari între rezultatele finale, oficiale şi ce am aflat acum. Nu sunt mulţumit de scorul pe care îl are PNL, dar mai multe lucruri vom spune după ce vedem cifrele exacte şi vom face şi o analiză serioasă să vedem tot ce s-a întâmplat. PSD are un scor mare, într-adevar, recunosc că este peste aşteptările mele personale şi desigur, peste aşteptările liberalilor, în general, dar dacă asta este voinţa poporului român va trebui să acceptăm şi să mergem înainte. Nu se opreşte timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale, viaţa merge înainte şi ne vom strădui să facem treaba cât mai bună noi cei care ocupăm poziţii în administraţie, ca şi până acum, iar în ceea ce priveşte jocul politic, va trebui să tragem toate învăţămintele de rigoare. Şi când scorul este de circa 20%, că o fi mai mult, că o fi mai puţin, este limpede că avem de tras învăţăminte şi cred că din toată această experienţă va trebui să tragem învăţăminte”, a spus Robu.

Preşedintele PNL s-a declarat nemulţumit şi de prezenţa scăzută la vot, în Timiş.