spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăFapt DiversPRIMUL EFECT AL CRIZEI REFUGIAȚILOR: 51% dintre britanici vor ieșirea țării lor...

PRIMUL EFECT AL CRIZEI REFUGIAȚILOR: 51% dintre britanici vor ieșirea țării lor din UE

-

Majoritatea britanicilor sunt acum pentru părăsirea Uniunii Europene de către țara lor în contextul preocupărilor legate de imigrație, indică un sondaj de opinie dat publicității sâmbătă, semnalând o schimbare de opinie înainte de referendumul privind apartenența Marii Britanii la blocul celor 28, informează Reuters, conform Agerpres.

- Reclama -

Sondajul, realizat de Survation pentru Mail on Sunday, indică faptul că 51% dintre respondenți vor ca Marea Britanie să iasă din UE, în timp ce 49% vor să rămână, votanții indeciși fiind excluși.

MoS2 Template MasterDeși rezultatele sunt în marja de eroare, precedentul sondaj comparabil, realizat la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie, indica faptul că 54% dintre britanici sunt pentru rămânerea în UE și 45% vor ieșirea din blocul comunitar.

Prim-ministrul David Cameron a promis să renegocieze relațiile Marii Britanii cu UE înainte de referendumul care ar urma să aibă loc înainte de sfârșitul lui 2017.

2C01264D00000578-0-image-m-7_1441484121343Principalul partid anti-UE, UKIP, susține însă că guvernul nu poate găsi o soluție la migrația forței de muncă în Marea Britanie, garantată de unul dintre principiile de bază ale UE.

Potrivit Survation, sondajul realizat pentru Mail on Sunday este primul din noiembrie 2014 în care tabăra celor care doresc ieșirea din UE conduce.

De asemenea, potrivit firmei de sondare, o „minoritate semnificativă” de votanți care doresc rămânerea în UE ar putea să-și schimbe opinia dacă criza migrației se va înrăutăți.

Sondajul a fost efectuat la 3 și 4 septembrie pe un eșantion de 1.004 adulți, notează Reuters.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img