spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăFapt DiversPrimul caz al unei întâlniri fatale cu un urs din istoria modernă...

Primul caz al unei întâlniri fatale cu un urs din istoria modernă a Slovaciei

-

Autorităţile slovace au confirmat miercuri că un urs a fost cel care a ucis un bărbat în vârstă de 57 de ani al cărui trup dezmembrat a fost găsit în urmă cu două zile, evenimentul relansând dezbaterea cu privire la interzicerea vânării acestor animale, relatează AFP.

- Reclama -

„Acesta este primul caz cunoscut al unei întâlniri fatale cu un urs din istoria modernă a Slovaciei”, a declarat pentru AFP Marina Debnarova de la agenţia naţională a pădurilor Lesy SR.

Corpul dezmembrat al unui excursionist a fost descoperit luni, înconjurat de urme de urs, în valea Bansko, la o distanţă de 250 de kilometri de Bratislava.

„Bărbatul a fost muşcat de cap şi de gât, iar o autopsie a confirmat că a murit în urma rănilor provocate de un urs”, a spus Marina Debnarova.

Incidentul a stârnit furia în rândul vânătorilor, care solicită abrogarea interdicţiei vânătorii urşilor pe teritoriul ţării.

„Am făcut tot ce era posibil pentru a proteja urşii. Acum este timpul să protejăm oamenii”, a declarat directorul Asociaţiei Vânătorilor din Slovacia, Imrich Suba.

Potrivit acestuia, populaţia de urs brun din Slovacia, care ajunsese la doar 30 de exemplare în anii 1920, depăşeşte în prezent 2.700, cifră aflată în concordanţă cu cea a agenţiei forestiere.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...