spot_img
3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAnalizePrimul atentat cu mașină a fost împotriva românilor

Primul atentat cu mașină a fost împotriva românilor

-

- Reclama -

PRELUARE DE PE BLOGUL LUI ION CRISTOIU, CRISTOIUBLOG.RO:

- Reclama -

Corespondentul nostru la Londra Traian George confirmat:
Seria atentatelor teroriste în care mașina e folosită pe post de bombă a început cu unul căruia i-au căzut victime români

Joi, 17 august 2017, televiziunile planetare au făcut un nou Breaking news despre un act terorist:
La Barcelona, o mașină a intrat în mulțimea trecătorilor de pe Ramblas, una dintre arterele de faimă turistică ale Spaniei, provocând morți, răniți, panică și o nouă dezbatere mondială, inutilă ca toate cele de pînă acum, consacrată luptei împotriva terorismului.
Arma crimei a fost mașina, folosită în ultima vreme de teroriști pentru atentate spectaculoase.

- Advertisement -

Traian George, corespondentul nostru de la Londra, și-a făcut un leitmotiv al articolelor sale, publicate de noi pe cristoiublog.ro în fiecare sîmbătă, din cazul românului Claudiu Girdoc, omorît la Londra, pe 26 februarie 2017, în jurul orelor 08.30, de o mașină care a părăsit brusc Bromley Road și a intrat în plin într-un grup de români strânși lângă un garaj, în zona Bellingham- Londra. Alți patru români au fost răniți.

Conducătorul Mercedesului a fost eliberat pe cauțiune. Actul n-a fost considerat unul terorist. Traian George a sesizat chiar de la producerea crimei că e vorba de un act terorist, unul însă de tip nou, în care mașina e folosită pe post de bombă. Întîmplarea de la Londra a fost prima dintr-un lung șir de acte teroriste de același tipic. O mașină care părăsește brusc artera de circulație și întră în oamenii pașnici de pe trotuar.

- Advertisement -

Preocuparea lui Traian George pentru crima de la Londra o depășește pe cea a unui jurnalist român față de tratarea cu fundul de către autoritățile din Vest a nedreptății făcute unui român, ca să devină lupta unui jurnalist european pentru semnalarea unui Adevăr:
Seria atentatelor teroriste în care mașina e folosită pe post de bombă a început cu unul căruia i-au căzut victime români.


EXCLUSIV
Se întâmplă în Marea Britanie: jamaicanul care l-a omorât pe Claudiu Girdoc la Londra, cercetat în libertate pentru omor, vătămare corporală, consum de alcool și substanțe interzise la volan. Terorismul, eliminat dintre acuzații. Diplomația românească a cerut informații suplimentare britanicilor și urmărește cazul

Traian Horia

Liberté, égalité, terorismé

Pe 14 august 2017, un individ și-a condus intenționat mașina în terasa unui restaurant aglomerat din Sept Sorts, Estul Parisului, Franța, provocând moartea unei adolescente și rănirea altor 11 persoane. Atacul cu mașină din Sept Sorts are particularități care îl fac “frate-geamăn” cu cel din Bellingham- Londra, unde pe 26 februarie 2017, a murit cetățeanul român Claudiu Girdoc într-un incident similar. În primul rând, la Sept Sorts, “terorismul” a fost exclus ca posibilă cauză a atacului de procurorii francezi și nu a fost divulgată identitatea atacatorului nici măcar la trimiterea sa în judecată. În plus, procurorii au anunțat că șoferul se afla sub influența drogurilor la momentul atacului, iar acesta nu a negat că totul fusese planificat. Diferența între Paris și Londra este că atacatorul din Sept Sorts a fost reținut în arest, spre deosebire de ucigașul românului Girdoc, care este cercetat de britanici în stare de libertate.

Potrivit unui Comunicat

… care ne-a fost transmis prin Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE, jamaicanul care în februarie 2017 a atacat cu mașina un grup de români staționat lângă un garaj din Bellingham (Londra) este cercetat în libertate. Aceasta, în pofida faptului că atacul a provocat cinci victime (patru răniți și un deces- Claudiu Girdoc, din Valea Mare-Olt), iar individul s-a aflat sub influența unui “joint” de alcool și substanțe interzise. Nota bene, terorismul a fost eliminat dintre acuzații de detectivii Scotland Yard. Este de remarcat în textul Comunicatului MAE, o oscilație între cuvintele “incident” și “accident auto” atunci când este denumit evenimentul, fapt care probabil derivă- pe bună dreptate- direct din lipsa de transparență manifestată de Poliția britanică în cercetarea acestui caz. Este de adăugat aici că sintagma nefericită “accident auto” folosită de MAE în construirea Comunicatului este contrazisă de declarațiile martorilor citați de presă, care au descris atacul cu mașină din Bellingham ca fiind unul deliberat.

Redăm în continuare textul Comunicatului MAE (inter-titlurile ne aparțin):

Fără asistență consulară după repatriere

Imediat după producerea incidentului (din Bellingham-n.n.), un diplomat al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la unitatea sanitară pentru a acorda asistenţă consulară victimelor şi familiilor acestora. Totodată, personalul consular a inițiat demersuri în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al cetăţeanului român (Claudiu Girdoc-n.n.). Precizăm că, ulterior repatrierii acestuia, victimele şi familiile acestora nu au mai solicitat asistenţă consulară.

Anchetă în derulare

Misiunea diplomatică se află în contact cu autorităţile britanice care investighează cazul şi a solicitat informaţii noi cu privire la stadiul actual al anchetei. Conform procedurii, după finalizarea cercetărilor, autoritățile competente vor deschide o investigaţie privind circumstanţele producerii decesului cetățeanului român. Familia a fost informată despre natura şi implicaţiile acestei proceduri, precum și asupra faptului că persoana responsabilă pentru producerea accidentului este cercetată în stare de libertate. Decizia de judecare în stare de libertate a acuzatului aparţine instanței de judecată britanice, misiunea diplomatică neavând competența de a interveni în acest proces.

„Alcool și substanțe interzise”

În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora accidentul auto ar fi fost un atac terorist, precizăm că doar autoritățile britanice competente se pot pronunța asupra acestui aspect. Din informațiile deținute până în prezent de către misiunea diplomatică, incidentul a fost produs de către un tânăr jamaican, pe fondul consumului excesiv de alcool și alte substanțe interzise. Ambasada României la Londra menţine cazul în atenţie şi păstrează legătura cu autorităţile locale.

Cum a murit Girdoc

Pe 26 februarie 2017, în jurul orelor 08.30 dimineața, un autoturism Mercedes a părăsit brusc Bromley Road și a intrat în plin într-un grup de români strânși lângă un garaj, în zona Bellingham- Londra. Martorii au descris în unanimitate actul șoferului ca fiind “deliberat”, iar atacul a provocat rănirea a patru persoane și moartea lui Claudiu Girdoc (32 ani), originar din Valea Mare (jud. Olt), care făcea planuri să se căsătorească. Coborât după impact, din mașina eșuată într-un zid, individul de la volan a încercat să fugă, fiind urmărit de doi dintre românii răniți și a fost imobilizat rapid de un polițist off-duty, care trecea prin zonă.

Ucigașul, eliberat rapid pe cauțiune

Arestat la locul evenimentului, șoferul autoturismului – descris de un martor ca fiind negru, bine îmbrăcat, cu vârsta până în 30 de ani (23 – n.n.) a fost tratat la un spital londonez și condus la o secție de poliție din Sudul Londrei. Pe 27 februarie a fost pus în libertate, pe cauțiune, sub condiția revenirii pentru continuarea cercetării penale la începutul lunii Iulie a.c. Atacul a fost anunțat de Poliția metropolitană pe un cont de rețea de socializare și postat pe website în ziua următoare, printr-un text-telegramă preluat fidel de presa română și britanică. Exceptând, poate, faptul că nu au fost semnalate arme albe în atac, modul de acțiune a fost cvasi-identic celorlalte atentate teroriste succedate ulterior în capitala britanică- în care au fost folosite autovehicule ca armă împotriva unor grupuri de trecători. Între Februarie și Iulie 2017, din 4 atacuri cu mașina planificate și duse la îndeplinire la Londra, singurul care nu a fost înregistrat ca “act terorist” de către Poliția britanică a fost cel din 26 fev., care a curmat viața lui Claudiu Girdoc și care a provocat rănirea a altor patru români.

Din nou, Political Correctness

Mono-cultura numită “multiculturalism”- cea care guvernează hieratic Occidentul, e ca marijuana: toată lumea o trage în piept dar nimeni nu știe adresa plantației. E peste tot, dar prin Cazul Girdoc, aflăm că multiculturalismul e leșinat- nu poate asigura egală reprezentare pentru toți. Că este alimentat prin organizații non-guvernamentale din buzunarul miliardarului american Soros sau prin agenții guvernamentale, multiculturalismul nu va putea să lămurească de ce cazul unui român omorât la Londra este tratat diferit de cazuri similare care au implicat britanici. În numele unor valori normale pentru o societate democratică, dar pervertite prin uzură și exacerbare, așa-numita Political Correctness (o rudă cu papillon a multi-culturalismului, care a și intrat în Anglia prin anii ’70 ca să descrie anti-discriminarea) a creat anomalii jenante pentru un sistem juridic occidental ce se dorește modern și eliberat de dublu-standard.

cristoiublog a prezentat

…cel puțin un exemplu (dosarul Rotherham- South Yorkshire din Marea Britanie) în care Political Correctness a protejat fărădelegea numai fiindcă infractorii aparțineau majoritar unui grup etnic diferit de cel majoritar, iar Poliția sau Consiliul nu au declanșat anchete de teama acuzațiilor de “rasism”. În cazul românului Claudiu Girdoc, ucis într-un atac cu mașina la Londra (zona Bellingham) în Fev. 2017, șoferul este un tânăr de origine jamaicană care (ar părea incredibil dacă nu ar fi confirmat de MAE) este judecat în stare de libertate cu toate că este acuzat de fapte extrem de grave- a condus o mașină sub influența alcoolului și a substanțelor interzise și a provocat moartea unui om și rănirea altor patru, fiind prins la locul evenimentului.

În orice definiție de Dicționar

… terorismul este definit ca fiind acea acțiune cu motivații diverse (politice, de ură etnică etc), care este planificată și dusă la îndeplinire pentru a intimida sau răspândi spaima printre civili. Detectivii de la Scotland Yard nu au considerat, însă, ca fiind “terorism” faptul că, în Fev. 2017, la Londra, un individ a condus cu intenție mașina într-un grup de oameni staționați pe trotuar. Până la anunțarea sentinței judecătorești, stafia lui Political Correctness rămâne să bântuie cazul “Moartea lui Girdoc la Londra”.

Studiu de caz: Charlottesville

Pe 12 august 2017, la Charlottesville (Virginia, SUA), în timpul unor ciocniri între manifestanți de extrema dreaptă (Vanguard) și extrema stângă (așa-numitele grupuri Antifa), tânărul James Fields (membru Vanguard) a condus mașina personală spre un grup Antifa omorând o persoană și rănind alte 19. Martorii au descris atacul ca fiind premeditat. Spre deosebire de atacul din Anglia, unde ucigașul românului Girdoc a fost eliberat a doua zi, la Charlottesville judecătorii nord-americani au refuzat ideea de cauțiune a atacatorului. Ca și la Londra, însă, cu ignorarea evidențelor, poliția și procuratura din Virginia au evitat punerea sub acuzare a lui Fields pentru terorism, cu toate că Procurorul General Jeff Sessions a admis că este un “terorism domestic”. Altfel spus, “neimportat”. Fields a rămas în arest, iar Statul a procedat la angajarea unui avocat pentru cazul său.

Misterul motivației atacului

În plus, FBI și Procuratura americane s-au implicat la Charlotesville pentru deschiderea unei investigații bazată pe supoziția că atacul a fost motivat de ură (“hate crime”, aspru pedepsită în SUA și Regatul Unit). În Virginia a fost o mobilizare de forțe uriașă care nu a avut însă echivalent pentru cercetarea din Bellingham- Londra, acolo unde Girdoc a fost ucis și alți patru români au fost răniți. Pentru acest caz, anchetatorii britanici nu au dezvăluit nici în prezent dacă a fost luată în calcul ipoteza motivației xenofobe sau rasiste a atacului. Prea ocupat să critice eșecul Sistemului american la Charlottesville, parte din presa și publicul din Regat ignoră slăbiciunile Sistemului propriu și uriașele semne de întrebare ridicate de Cazul Girdoc. Teroristul care a condus mașina în grupul de români zburdă azi în libertate, în Anglia: este de remarcat că nu este o libertate oarecare, ci una garantată de o democrație veche a Europei.

Senzația de deja-vu: atac terorist cu mașina în Spania

Un dublu atac cu mașina, dus la îndeplinire pe 17 Avg. 2017 de o celulă de teroriști islamiști din Barcelona (Spania) într-o zonă frecventată de turiști, a provocat moartea a 13 persoane și rănirea altor 100. Carnagiul a fost revendicat de Stat Islamic. Faptul că în atacul din Bellingham- Londra nu a existat o revendicare este probabil, principalul motiv pentru care incidentul ce a implicat români a alunecat rapid în uitare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img