Primii „imigranți” au pătruns pe teritoriul României în această seară!

0
498
Migrants rest by the railway track near Roszke, southern Hungary, Wednesday, Sept. 9, 2015. Migrants anxious to pass through Hungary towards central Europe are making their way on foot at Hungary's southern border with Serbia. (AP Photo/Matthias Schrader)

TIMISOARA. Au patruns in Romania primii imigranti din randurile celor ce ratacesc acum in drumurile lor catre mult visatul Occident, informează Opinia Timișoarei.

CITIȚI ȘI:FRANCE TV afirmă că migranții vor veni în România: BUCUREȘTIUL, VIZAT/ CELE 2 RUTE PRIN ȚARA NOASTRĂ PREZENTATE DE FRANCEZI

Chiar in aceasta seara, cand autoritatile din Ungaria au anuntat inchiderea frontierelor in calea refugiatilor, doi dintre acestia, frati, au trecut ilegal granita in Romania, venind dinspre Serbia. Cei doi au fost descoperiti de politistii de frontiera in apropiere de fasia verde, in zona Beba Veche, locul din Romania unde se intalnesc 3 granite: a Romaniei, a Serbiei si a Ungariei.

Imigrantii au fost preluati de politistii de frontiera timiseni si dusi la audieri. Sunt primii refugiati care patrund in spatiul romanesc de la inceputul exodului catre Germania, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

In timpul audierilor, cei doi frati au izbucnit in lacrimi si le-au explicat politistilor de frontiera ca ei nu aveau de gand sa ajunga in Romania, ca s-au ratacit si credeau ca sunt in Ungaria. Printre hohote de plans, au cerut sa fie returnati in Serbia. Pe baza de proces verbal, potrivit unei proceduri, imigrantii vor fi incredintati autoritatilor sarbesti.