spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizePrimarul USR din Bacău a dat, firma prefectului USR a luat. Din...

Primarul USR din Bacău a dat, firma prefectului USR a luat. Din bani publici

-

Trei din cele 10 contracte de asistență juridică încheiate în anul 2021 de Primăria Bacău au fost cu firma SCA Achim & Bulai, la care este partener fostul prefect USR Leonard Bulai, scrie Ziarul de Bacău. Cele 3 contracte reprezintă, ca valoare, mai bine de un sfert din banii cheltuiți de administrația Viziteu pe servicii juridice, anul trecut.

- Reclama -

Deși Primăria Bacău are în organigramă 8 posturi la Serviciul Juridic propriu, doar 4 dintre acestea sunt ocupate. Conform unui răspuns transmis Ziarului de Bacău, Primăria este parte în 450 de dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată (acțiuni în constatare, drepturi bănești, Legea 10/2001, revendicări, acte administrative, plângeri administrative etc), la care se adaugă alte 350 de dosare de insolvență. Primăria spune că din acest motiv este nevoită să apeleze la firme de avocatură.

„Din acest motiv, volumul de muncă fiind foarte mare la nivelul serviciului juridic (nu doar activitate de asistență și reprezentare juridică, ci și avizare dispoziții primar, rapoarte de specialitate pentru hotărâri de consiliu etc.) pentru o parte din cauze se apelează la servicii juridice externe, astfel încât să nu se producă disfuncționalități la nivelul instituției”, arată Primăria Bacău, într-un răspuns oficial adresat Ziarului de Bacău.

Astfel, administrația Viziteu a încheiat anul trecut contracte de asistență juridică de „circa 100.000 de lei”. Conform Primăriei, trei dintre aceste contracte, în valoare de aproape 27.000 de lei, au fost încheiate cu firma fostului prefect și șef de cabinet al primarului Viziteu, Leonard Bulai. Actualmente, Bulai este membru în biroul politic al USR Bacău și membru al Comisiei de Arbitraj a USR la nivel național. Cele trei contracte au fost încheiate în doar două săptămâni, în luna octombrie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...