spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriPrimarul userist din Bacău i-a dat un contract unui afacerist condamnat pentru...

Primarul userist din Bacău i-a dat un contract unui afacerist condamnat pentru șpagă dată șefului CJ Botoșani

-

Luna aceasta, Primăria Bacău condusă de useristul Lucian Viziteu a încheiat contractul de execuție pe fonduri europene pentru pista de biciclete ce va lega centrul municipiului de Gară și Centrul de Afaceri. Asocierea de firme care a câștigat lucrarea de peste 20 de milioane de lei este condusă de o violonistă de la Filarmonica Mihail Jora din Bacău și un afacerist din Botoșani, care are la activ o condamnare de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de infuență, scrie Ziarul de Bacău.

- Reclama -

Lider de asociere este firma Cornell’s Floor din Botoșani, ce aparține lui Bîrsan Vasile Maricel, un afacerist cu foarte multe contracte cu statul, care a fost și condamnat pentru că a dat șpagă șefului CJ Botoșani. În ciuda condamnării, contractele cu instituțiile publice au continuat să curgă.

Pe 2 octombrie 2017, Tribunalul Botoșani a admis acordul de recunoastere a vinovației încheiat de Marcel Bîrsan cu DNA. Bîrsan a fost acuzat de cumpărare de influență și condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Afaceristul i-a dat mită fostului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, pentru ca acesta din urmă să-i facă rost de contracte cu instituția pe care o conducea si cu primării din județ. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img