spot_img
36.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitatePrimarul socialist al Vienei în conflict cu șefa socialiștilor austrieci pe România

Primarul socialist al Vienei în conflict cu șefa socialiștilor austrieci pe România

-

Primarul Vienei și liderul SPÖ (socialist), Michael Ludwig, susține aderarea la Schengen a Bulgariei și României, deoarece, potrivit Comisiei Europene, aceste țări ar fi considerate sigure.
În această decizie ar trebui să se țină cont de realizările anterioare ale celor două țări, a declarat primarul Vienei în cadrul emisiunii de știri ORF “Wien heute”. În plus, și Austria ar beneficia de o extindere a spațiului Schengen, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Nu ar trebui să luăm prea multe măsuri în UE care să ne izoleze într-o asemenea măsură încât să ne așteptăm ca apoi să existe răspunsuri corespunzătoare. De aceea sunt întotdeauna în favoarea găsirii unor soluții comune în UE”, a declarat Ludwig.

- Advertisement -

Opinia sa nu este necontroversată în cadrul SPÖ. Liderul partidului SPÖ, Pamela Rendi-Wagner, spre deosebire de Ludwig, a considerat că momentul unei extinderi este nepotrivit.

Ludwig, pe de altă parte, a primit duminică sprijinul eurodeputatului SPÖ Andreas Schieder. El consideră că poziția SPÖ este un “Da pentru Schengen și pentru extindere”. Momentul toamnei este considerat dificil de unii oameni, a recunoscut Schieder. Acesta l-a criticat pe cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) pentru că a pus un veto pe masă cu puțin timp înainte de summitul UE de la începutul lui decembrie. Dar și pentru că nu a acționat mai devreme în calitate de ministru de interne.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img