Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a trimis FLUX 24 un drept la replică:

Urmare a articolului publicat in 11.11.2019 prin care insinuati existenta unor relatii financiare intre Primarul Daniel Tudorache si operatorul depozitului de deseuri IRIDEX va solicitam dreptul la replica.

Cronologic, incepand cu prima saptamana a mandatului de Primar in luna iulie 2016 am intreprins primele demersuri legale in vederea identificarii si stoparii surselor de poluare a aerului din Nordul Capitalei. Aceasta problema a poluarii cu hidrogen sulfurat a fost principala solicitare pe care am primit-o in campanie, dar constituia si unul dintre aspectele sesizate personal in zona in care si eu locuiesc.

Dupa ce impreuna cu cetatenii am identificat sursa poluarii drept depozitul de deseuri IRIDEX, m-am deplasat personal la fata locului. Constatarile pe care le-am facut si pe care pot sa le probez cu imagini, au fost aduse la cunostinta publicului si a institutiilor de profil, respectiv Ministerul Mediului, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti si Garda Nationala de Mediu. Garda Nationala de Mediu a constatat o serie de 21 de nereguli in functionarea acestui depozit, fapt soldat cu suspendarea activitatii si amendarea operatorului.

Petitia “Aer Curat-Bun de Respirat”, care solicita inchiderea gropilor de gunoi care polueaza Nordul Capitalei, initiata de Primarul Sectorului 1 si semnata de peste 35000 de cetateni, a fost depusa la Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti, cea care a autorizat functionarea IRIDEX si care in dispretul fata de cetateni si de solicitarile legitime ale acestora si a constatarilor si amenzilor aplicate de Garda de Mediu, a prelungit Autorizatia Integrata de Mediu pentru operatorul Iridex.

Urmatorul pas a fost sa apelez la Justitie pentru anularea acestei Autorizatii, emise asa cum am prezentat instantei, cu multiple incalcari ale legii. Acest dosar nr 15248/3/2018 este in desfasurare si are urmatorul termen pe data de 14 noiembrie.

In privinta asa zisei “caricaturi”, care sugereaza in mod calomnios presupuse relatii financiare intre Primarul Sectorului 1si operatorul Iridex, le solicit autorilor acesteia retragerea imediata a imaginii calomnioase din spatiul virtual, precum si scuze publice. Aceste insinuari sunt cu atat mai nedrepte cu cat atat depozitul de deseuri IRIDEX cat si patronul acestuia, Corneliu Pascu, mi-au solicitat in instanta (dosar nr.18325/3/2018) o suma imensa (600.000 EUR)cu titlul de daune morale si prejudicii aduse imaginii lor, pentru ca am “indraznit” sa apar cetatenii pe care ii reprezint.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?