spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăMehedințiPrimarul Screciu anunță proiectul terenuri gratuit pentru tineri

Primarul Screciu anunță proiectul terenuri gratuit pentru tineri

-

Am inițiat și aprobat astăzi în ședința Consiliului Local o hotărâre prin care încercăm să oprim exodul tinerilor din oraș și să venim în sprijinul acestora, prin acordare GRATUIT de terenuri pentru construcția unei case, a anunțat primarul Severinului, Marius Screciu.

- Reclama -

ANUNTUL PRIMARULUI SCRECIU:
Este un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult să îl implementăm la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin și care se va adresa celor cu vârsta până în 35 de ani.
Primăria va asigura gratuit și infrastructura în zona terenurilor – căile de acces și utilități.
În funcție de numărul solicitărilor pe care le vom primi, vom găsi soluții pentru a suplimenta suprafețele de teren necesare.
Trebuie sa facem tot ceea ce depinde de noi, ca administrație locală, să le oferim tinerilor șansa unui bun început în viață și motive să nu mai plece din oraș sau chiar să revină acasă.
📍Actele necesare pentru întocmirea dosarului sunt:
✔cerere adresată primarului – se face în nume propriu;
✔copie certificat naștere;
✔copie act de identitate;
✔declarație notarială pe propria răspundere a solicitantului în care se menționează că nu deține sau nu a deținut în propietate o locuință, ori un teren destinat construirii de locuințe;
✔declarație notarială a părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul;
✔situația locativă (copie contract locuință, copie contract de închiriere);
✔certificat fiscal de la Direcția de Taxe și Impozite;
✔în cazul în care solicitantul este căsătorit are obligația să depună aceleași acte și pentru soț/soție.
*Dosarele se depun până la sfârșitul anului, iar după semnarea contractului, lucrările trebuie să înceapă în maxim 1 an.
*Terenul este gratuit pe toată durata existenței construcției.

sprijinpentrutineri #unseverinputernic

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...