Primarul PNL al Timișoarei: Nu mă reprezintă Florin Cîțu și Ludovic Orban

0
48
Presedintele PNL, Ludovic Orban (S) si vicepresedintele Florin Citu (D) sustin o conferinta de presa la sediul Partidului National Liberal, din Bucuresti, joi, 21 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Şeful PNL Timiş, primarul Timișoarei Nicolae Robu, se plasează pe o orbită diferită faţă de colegii săi liberali de la Bucureşti, inclusiv faţă de preşedintele Ludovic Orban, în domeniul politicilor economice. Liberalul timişean vede diferit solicitarea de tăiere a salariilor bugetarilor, dar şi impozitarea din domeniul IT, pentru că tinerii specialişti rămân, astfel, în România şi fac copii, scrie DeBanat.

„Pe mine asemenea declaraţii (n.red- declarațiile lui Florin Cîțu) nu mă reprezintă, să fie limpede! Eu am mintea mea, nu vorbeşte nimeni în numele meu, asta să fie clar! Eu înţeleg lucrurile în toată complexitatea lor şi nu le judec doar aşa contabiliceşte, să nu mă înteţeleagă cineva că vorbesc peiorativ despre contabilitate, aceasta trebuie să vadă sume cu adunări şi scăderi. Dar viaţa e mai complexă, cu interacţiuni multiple, potenţări şi contrapotenţări. Hai să cresc sau să scad salariu, nu merge doar aşa. Acestea trebuie însoţite şi de alte măsuri. Niciodată nu trebuie judecat monocriterial” , a declarat Robu.

„Cu tot respectul pentru domnul preşedinte, cu relaţia bună pe care o am şi o voi avea în continuare, n-am nicio îndoială, eu şi ca IT-st, chiar dacă nu sunt beneficiar direct ale acestor scutiri de impozite, dar înţeleg fenomenul foarte bine şi, iarăşi, îl înţeleg în toată complexitatea sa. Eu consider că este bine că lucrătorii din IT sunt scutiţi de impozitul pe venit. Această prevedere, care este în vigoare de ani de zile, eu am susţinut-o şi înainte de a se introduce, este bună, trebuie văzute şi câştigurile care decurg din prezenţa unor mari firme din domeniul IT în România. Noi ţinem nişte tineri extrem de valoroşi în România, ei câştigă, iau credite, construiesc o casă, îşi mobilează casa, îşi întemeiază familii, fac copii, iar firmele respective au alte contribuţii. Cu tot respectul pentru domnul preşedinte eu resping o părere care este diferită de a mea. Noi suntem liberali, nu ne împroşcăm cu noroi unii pe alţii, dar putem avea opinii diferite”, a mai afirmat primarul din Timișoara.