Primarul lui Ceaușescu, transferat la PNL: Pe afișe cu Costel de la Mediu. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului acuză

0
152

Primarul PSD al comunei ieșene Bârnova, Mihai Bălan, care luna trecută scria elogii pe Facebook pentru fostul dictator Nicolae Ceaușescu, a fost racolat de PNL, partid din partea căruia va candida pentru reînnoirea mandatului la alegerile locale din 27 septembrie, transmite G4 Media.

Mai mult, el apare pe bannerele electorale alături de șeful PNL Iași, Costel Alexe, care este și ministrul Mediului în Guvernul Orban, și alături de primarul Iașilor, Mihai Chirică, și el fost pesedist.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de elogierea dictatorului Nicolae Ceaușescu de către primarul PSD, Mihai Bălan. ”Astfel de reacții publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancționate de către autoritățile competente”, se arată într-un comunicat dat vineri publicității.  Primarul comunei Bârnova, Mihai Bălan, a scris pe Facebook că Nicolae Ceașescu a fost asasinat „de către străini” și că, odată cu moartea lui „a fost împușcat întregul popor”.