spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePrimarul liberal al Timişoarei, atac la Ludovic Orban: Vrem Codul administrativ propus...

Primarul liberal al Timişoarei, atac la Ludovic Orban: Vrem Codul administrativ propus de PSD-ALDE

-

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, le-a lansat liberalilor vineri un apel la unitate în această perioadă din care pot ieşi „puternici”, iar preşedintelui PNL, Ludovic Orban, îi propune să mandateze parlamentarii liberali să voteze noul Cod administrativ.

Robu îi cere preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să le dea parlamentarilor PNL mandat să voteze noul Cod administrativ, care, apreciază el, „nu este perfect, dar reprezintă un important pas înainte în legislaţia administraţiei publice”. El susţine că un partid puternic nu-şi stabileşte linia de conduită prin negarea a tot ce vine de la adversari, ci îşi permite să spună inclusiv că este de acord cu adversarii, „oricât de răi ar fi”, vin „cu câte un lucru bun sau măcar relativ mai bun”.

- Advertisement -

„Codul penal e una – acolo am făcut foarte bine că ne-am opus şi trebuie să ne opunem în continuare răului pe care îl face ţării PSD -, dar Codul administrativ e altceva. Aţi greşit că nu aţi consultat primarii partidului înainte de a stabili poziţia PNL faţă de Codul administrativ – cine oare poate aprecia mai pertinent o astfel de lege decât cei ce fac administraţie la cel mai înalt nivel? -, dovediţi că sunteţi tare corectând greşeala făcută şi schimbând poziţia PNL. Un astfel de gest ar fi un semn de tărie, vă asigur şi nicidecum unul de slăbiciune”, consideră primarul Robu.

Nicolae Robu mai afirmă că liberalii vor ieşi mai puternici dacă vor înţelege că PSD „e încă şi, din păcate, va mai rămâne în viitorul apropiat puternic” şi că electoratul de dreapta e fragmentat între PNL, USR şi MRΔ. „Şi mai ales dacă vom fi uniţi”, adaugă el.

- Advertisement -

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara luna trecută că liberalii nu susţin proiectul de lege privind elaborarea Codului administrativ întrucât „repolitizează funcţia publică, pentru că dă frâu liber politizării agresive a administraţiei şi duce la îndepărtarea oricărui principiu corect care poate să stea la baza funcţionării administraţiei publice în România”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img