8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăALEGERI 2020Primarul liberal al Reșiței s-ar vedea plecat din partid: Vă devoalez o...

Primarul liberal al Reșiței s-ar vedea plecat din partid: Vă devoalez o discuție privată, mă aflu în situația în care mi-a spus Ilie Bolojan, în decembrie anul trecut: «Nelule, nu știu ce se întâmplă, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutăm partid!»

-

Primarul liberal al Reșiței îi vede vinovați pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru prăbușirea PNL și se gândește că va fi obligat să plece din partid.

Ioan (Nelu Popa) a dezvăluit pentru Express de Banat că „lucrurile sunt grave de tot” în PNL. „Dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns ceea ce se întâmplă astăzi în politica românească. Nu putem râde pentru că e de plâns. Eu sunt total dezamăgit de ce se întâmplă. Eu nu am făcut remarci și comentarii pe tema Congresului PNL pentru că eu am avut dezamăgiri legate de ambii candidați. Ludovic Orban m-a dezamăgit profund în momentul în care a cedat ministerele de forță către USR și UDMR. Noi am cedat ministerele Dezvoltării, Transporturilor, Fondurilor Europene, tot ce a însemnat dezvoltare și ne-am oprit ministere de luat șuturi în fund, Ministerul Muncii, al Educației, unde facem gafe peste gafe. Am transmis președintelui Orban nemulțumirea mea, nu am fost singur, am fost majoritatea primarilor cu această percepție, au fost Ilie Bolojon, Emil Boc printre noi. Am văzut în startul prim-ministrului Cîțu un anumit dinamism, o concentrare pragmatică pe partea de economie și mi s-a părut că vine dintr-un mediu pe care eu îl agreez, un mediu antreprenorial. A fost totul în regulă până când a dat afară al doilea ministru USR din Guvern, lucru care, evident, a dus la ruperea coaliției.”, a afirmat Popa la Express Live.

„Cred că dacă mâine ar fi alegeri, ar fi o catastrofă. Cred că PSD s-a dus spre 40 la sută fără să facă nimic. Probabil și AUR s-a dus la deal și noi s-ar putea să fim sub AUR la ora asta! Reacția președintelui Iohannis cu Cioloș mi se pare total inadecvată, mi se pare o glumă de prost gust! Și, vă devoalez o discuție privată, mă aflu în situația în care mi-a spus Ilie Bolojan, în decembrie anul trecut: «Nelule, nu știu ce se întâmplă, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutăm partid!» Mă uit stupefiat la tot eșichierul politic și nu înțeleg nimic.” 

Singurul lucru care pare să-l mai țină astăzi în PNL pe Nelu Popa este faptul că demisia din partid l-ar face să-și piardă mandatul de primar, mai spune EB.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]