spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePrimarul liberal al Ploieștiului, atac la Prefectura Prahova

Primarul liberal al Ploieștiului, atac la Prefectura Prahova

-

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, spune că Prefectura Prahova „pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă” cu privire la criza deşeurilor din municipiu, în condiţiile în care, de peste o lună, instituţia nu a emis un răspuns la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) privind constatarea stării de alertă.

- Reclama -

„Suntem în postura în care constatăm nişte lucruri, în care trimitem, documentat şi argumentat, nişte realităţi care, de fapt, cred că sunt vizibile pentru toată lumea şi avem nişte instituţii care foarte clar nu-şi fac treaba. (…) Am o serie de hârtii, procedura practic de la Sectorul 1 este procedura pe care noi am aplicat-o iniţial, cu o diferenţă, diferenţa este că instituţia Prefectului pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă, motiv pentru care sunt absolut siderat de faptul că după şedinţa de CLSU din data 16, cu toate documentele înaintate, cu reveniri la adrese către Prefectură, în momentul ăsta noi nu avem un răspuns nici că e laie, nici că e bălaie, adică nici că se constată starea de alertă, nici că nu, de la Prefectură, ceea ce mi se pare ireal. Vorbim de iunie!”, a spus Volosevici, luni, într-o conferinţă de presă.

- Advertisement -

Municipiul Ploieşti se confruntă de mai multe luni cu o criză a deşeurilor, primarul spunând că aceasta este o campanie îndreptată împotriva sa.

„Oraşul se umple de gunoaie, este evident că lucru ăsta este lăsat în mod deliberat pentru că, dacă veţi constata undeva în apropierea locurilor de o anumită importanţă, adică staţiile de autobuz, în zona de parcuri sau de locuri de joacă, coşurile stradale dau pe afară, mai încolo sunt luate. În orice logică, ori cineva nu lucrează şi atunci ai oraşul plin de deşeuri şi coşurile stradale pline, ori cineva pare că lucrează într-un anumit fel încât doar acolo unde deranjează şi, atenţie, şi doar în zilele în care deranjează, nu se colectează şi se lasă pentru a crea un disconfort şi se lasă pentru a avea o problemă cu Volosevici. (…) Îmi este foarte clar că este o campanie întreagă îndreptată împotriva mea. Nu am o problemă, dar mult mai grav decât lucrul ăsta este că de fapt vorbim de sănătatea publică, despre nişte instituţii care ar trebui să răspundă la nişte chestiuni care sunt foarte clare”, a declarat primarul.

- Advertisement -

Astfel, el arătat că unele instituţii trebuie „să se trezească”, explicând că Direcţia de Sănătate Publică a avut de fiecare dată reacţii rapide şi corecte, iar Agenţia de Protecţia Mediului se află în imposibilitatea de a avea vreo reacţie, pentru că aceasta este legată de propuneri pe care Garda de Mediu le poate face, însă această instituţie „probabil e la mare sau în concediu sau undeva” şi nu constată ceea ce se întâmplă în oraş.

De asemenea, Prefectura Prahova nu finalizează procedurile demarate anterior de CLSU care a cerut constatarea stării de alertă.

În context, Volosevici spune că i se pare „jenant” că, din 22-23 iunie, Instituţia Prefectului nu a formulat un răspuns la această solicitare, însă a transmis municipalităţii o adresă prin care îşi exprimă îngrijorarea privind criza deşeurilor din oraş. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img