spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăDezvaluiriPrimarul Iașiului, Mihai Chirică, a făcut praf sistemul modern de management al...

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, a făcut praf sistemul modern de management al traficului și trebuie să plătească: GRUPUL UTI A CÂȘTIGAT DEFINITIV

-

Mihai Chirică, primarul Iașiului, a pierdut definitiv în instanță procesul cu grupul de firme UTI și va trebui să plătească 5.384.012,88 lei. Răzvan Petrescu, Președinte al Grupul de firme UTI, i-a trimis lui Chirică miercuri o scrisoare deschisă, text transmis spre publicare FLUX 24.

Scrisoare deschisă adresată domnului Mihai Chirică, Primarul Municipiului Iași

Stimate Domnule Primar,

Am ales acest mijloc de comunicare publică ca urmare a refuzului dumneavoastră constant de a comunica în orice formă cu compania noastră, în vederea ducerii la bun sfârșit a contractului aferent proiectului de management al traficului, și de a răspunde numeroaselor scrisori și adrese oficiale pe care vi le-am înaintat în perioada 2016-2019.

Menționăm de la început că sistemul de management al traficului din Iași este realizat cu cea mai modernă tehnologie hardware și software, aceeași ca în marile orașe europene Viena, Praga, Varșovia, Berlin etc., tehnologia adaptivă care și-a demonstrat din plin capabilitățile și beneficiile peste tot în lume.

Dar, deși proiectul este implementat în totalitate și se află în stadiu final de operaționalizare încă din martie 2016, lipsa de implicare a Primăriei Municipiului Iași, refuzul constant al dialogului cu Asocierea UTI-IBC și incapacitatea Primăriei de a găsi soluții de rezolvare a problemelor ridicate inclusiv de Comisia de Circulație nu permit exploatarea sistemului la parametrii proiectați. Starea actuală a sistemului este degradată, sunt încă intersecții, dintre care câteva foarte importante pentru fluența traficului, care funcționează pe baza diagramelor de circulație vechi, neavând nicio legătură cu filosofia sistemului adaptiv instalat de noi.

Menționăm că proiectantul acestui sistem nu este Asocierea UTI-IBC, ci o altă societate aleasă de Primăria Iași, că acest proiect a fost realizat cu 10 ani în urmă, timp în care s-au schimbat configurația stradală și fluxurile de circulație, fără să se poată face o adaptare a proiectului și a diagramelor de circulație la noile realități.

Modul în care dumneavoastră, ca autoritate contractantă, înțelegeți să tratați o asociere de companii românești, executantul contractului, reflectă o atitudine de forță și dispreț, un abuz, și face inutilă o investiție de 60 de milioane de lei. Cum altfel putem înțelege atitudinea dumneavoastră față de numeroasele adrese trimise în ultimii 3 ani la care nu am primit niciun răspuns, refuzul constant și lipsit de temei real de a nu realiza plata facturilor certe și exigibile, refuzul de a semna atașamente de lucrări depuse de mai bine de 2 ani, refuzul de a elibera parțial, conform contractului, garanția de bună execuție la terminarea lucrărilor și multe altele.

Toate tertipurile și motivele folosite de dumneavoastră pentru a tergiversa decontarea proiectului au fost respinse de instanțele de judecată și astfel, după 3 ani irosiți, ați luat cunoștință de decizia irevocabilă a Curții de Apel Iași, publicată în data de 9 octombrie 2019, prin care sunteți obligat să plătiți suma solicitată de noi încă din 2016.

Cu toate acestea, continuați să refuzați dialogul și onorarea restanțelor de plată, păgubindu-i astfel în mod direct, prin atitudinea evidentă de abuz de putere, pe cetățenii municipiului Iași, precum și pe companiile care au conlucrat la realizarea proiectului.

Prestația unei companii înseamnă munca unor angajați. Prin neplata sumelor restante nu faceți decât să refuzați plata muncii unor oameni care au făcut eforturi susținute pentru a implementa un sistem la cele mai înalte standarde.

Ați fost învestit cu o demnitate care presupune asumarea deciziilor, înțelegerea responsabilităților și respectarea obligațiilor. Trebuie să înțelegeți că nerespectarea unei hotărâri judecătorești înseamnă desconsiderarea autorității statului, autoritate pe care, într-o anumită măsură, chiar dumneavoastră o reprezentați.

Vă solicităm pe această cale, în mod public, să executați rectificările bugetare necesare și să dispuneți plata celor 5.384.012,88 lei, să dispuneți verificarea și acceptarea lucrărilor executate și neconfirmate, să eliberați garanția la terminarea lucrărilor, să reluăm dialogul și colaborarea întrerupte de dumneavoastră pentru a aduce sistemul de management al traficului la funcționalitatea optimă.

În acest sens, ne manifestăm din nou disponibilitatea de a duce la bun sfârșit acest proiect complex și de a demonstra că sistemul este în măsură să realizeze fluidizarea traficului în parametrii definiți prin caietul de sarcini și prin proiect.

Cu deosebită considerație,
Răzvan Petrescu
Președinte al Grupul de firme UTI

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img