spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriPrimarul galben din Reșița in afacerile rețelei Coldea

Primarul galben din Reșița in afacerile rețelei Coldea

-

În ultimii ani, reţeaua condusă de Florian Coldea s-a înfruptat din bani europeni, beneficiind de protecţia Parchetului European condus de “Madam” (n.r. Laura Codruţa Kovesi). Şi-a trimis oamenii la vânat fonduri de la Neamţ la Caraş Severin şi din Prahova până la Slatina. La Caraş Severin, echipa Coldea – Dumbravă opera chiar sub protecţia procurorilor printr-o complicitate ireala, transmite România TV.

- Reclama -

CE SUSȚINE ROMANIA TV:

- Advertisement -

Un studiu de caz relevant implică atribuirea directă a patru contracte în valoare totală de 1.611.726 de euro, toate semnate în aceeași zi – 1 iunie 2021 – în municipiul Reșița. Firma Teranova Business and Consulting, condusă de Mirona Filipoiu, un personaj controversat, colaborator al lui Coldea, mai bine spus, chiar “pusculita” acestuia, a obținut aceste contracte sub protecția primarului Ioan Popa, membru de frunte al PNL. Deși fondurile erau destinate creșterii eficienței energetice, lucrările nu au fost realizate, banii fiind, în schimb, deturnați.

Practic, ca să fie clar de la început, una dintre firmele fantomă ale lui Coldea, din caracatiţa de zeci de astfel de firme, urma să anvelopeze blocuri în Municipiul Reşita. Este vorba de Teranova Business and Consulting, asa cum ii spune si numele compania nu are nicio treaba cu reabilitarile termice.

- Advertisement -

În realitate, după ce Primăria Reşiţa obţinea finanţarea pentru proiectul de anvelopare a blocurilor din bani europeni, acesta era spart în bucăţi, lucru ilegal, pentru a rezulta mai multe contracte mai mici, care să poată fi astfel atribuite fără licitaţie, ci prin atribuire directă. Astfel cele patru contracte erau atribuite, în aceeaşi zi, firmei Mironei Filipoiu, “femeia cu banii” lui Coldea, chiar dacă era vorba de o firmă de apartament, cu 1-4 angajaţi, din Bucureşti, cu care Primăria Reşiţa nu avea niciun fel de istoric de colaborare.

De altfel, după încasarea banilor pe cele patru contracte, în valoare totală de 1.611.726 de euro, Mirona Filipoiu se întâlneşte, sub protecţia lui Coldea, de şapte ori cu primarul liberal Ioan Popa. Bineinteles ca sa discute despre blocuri si anveloparea lor….(…)

După atribuire, banii erau încasaţi de firma Mironei Filipoiu, dar lucrările nu erau niciodată efectuate. Dar acest mod de operare era prevăzut de la început de Coldea şi oamenii săi, aşa că aveau deja planul pregătit, în acest punct intervenind influenţa lui Coldea în justiţie, unde avea o adevărată reţea de judecători gata să intervină în dosarele de interes şi să dea soluţiile dictate de generalul SRI în rezervă.

Ca să păstreze aparenţa de primar cinstit, care luptă pentru banii şi proiectele Municipiului Reşiţa, primarul Ioan Popa acţiona în instanţă firma Mironei Filipoiu, pentru a recupera sumele plătite (detaliate mai sus).

Doar că, SURPRIZĂ (sau nu), din cele patru dosare (fiecare vizând câte o atribuire directă), Primăria Reşiţa avea câştig de cauză doar în unul, evident cel în care se judeca suma cea mai mică, aproximativ 136.000 euro. Astfel, primarul părea că a luptat pentru banii pierduţi, ba a şi recuperat ce a putut, iar ce s-a pierdut nu mai cădea în cârca lui, din moment ce avea decizii ale justiţiei cu care să se acopere.

Acest caz scoate la lumină o rețea complexă de corupție și abuzuri, în care funcționari publici, politicieni și oameni de afaceri colaborează pentru a fura bani publici și europeni, sub protecția aparentă a legii. În timp ce autoritățile par să închidă ochii, banii furați finanțează un stil de viață luxos pentru cei implicați, așa cum ilustrează vacanțele exotice ale primarului Ioan Popa alături de Florian Coldea. Iata deci cum oamenii din justitie care fac parte din “caracatita lui Coldea” reuseau sa produca pentru seful lor milioane de euro fara ca el sa ridice nici macar un deget.

Cine este Ioan Popa, primarul din Reşiţa şi „săgeata” lui Coldea?

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița și membru de frunte al PNL, este un personaj controversat, cu numeroase dosare penale, perfect santajabil, ceea ce il face candidatul perfect pentru combinatiile ilegale ale generalului Coldea. Considerat una dintre „săgețile” lui Florian Coldea, Popa a reușit să își mențină poziția și să evite repercusiunile legale datorită comisioanelor de „optimizare” pe care le plătește pentru a beneficia de protecția grupării Coldea-Dumbravă. Această grupare influentă a reușit să țină ascunse plângerile împotriva lui Popa la DNA, DIICOT și alte parchete, permițându-i să continue activitățile ilicite fără a fi tras la răspundere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img